G. Nausėda apie Astravo AE: viskas, kas trukdo, yra atmetama | kl.lt

G. NAUSĖDA APIE ASTRAVO AE: VISKAS, KAS TRUKDO, YRA ATMETAMA

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad pastarųjų savaičių įvykiai Baltarusijoje dėl Astravo atominės elektrinės (AE) rodo, kad saugumo reikalavimų įgyvendinimas yra ignoruojamas ir einama paprasčiausiu keliu.

„Pastarųjų savaičių įvykiai rodo, kad pačių apsisprendimu arba išorinių jėgų spaudimu yra ignoruojami paskutiniai mėginimo pademonstruoti, kad rūpinamasi saugumu ir strestestų įgyvendinimu, likučiai. Iš esmės viskas, kas trukdo, yra atmetama ir einama pačiu paprasčiausiu keliu. Tai kelia nerimą“, – žurnalistams Medininkuose ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

„Kelia nerimą, kad bus labai sunku kalbėtis Europos Sąjungos lygiu su Baltarusija apie tai, kad pačios Baltarusijos interesas yra įgyvendinti saugumo reikalavimus. Tai, pirmiausia, jos pačios gyvybinis interesas, tą noriu pabrėžti“, – pridūrė šalies vadovas.

Tuo metu realusis, eksploatacinis elektrinės paleidimas neįvyks artimiausiu metu, tačiau, pasak prezidento, tai neturėtų nuraminti.

„Mes turime daryti tuos namų darbas, kuriuos turime daryti, ypač savivaldybių lygiu. Tą mes ir Valstybės gynimo taryboje kalbėjome, davėme visus reikalingus pavedimus Vyriausybei, kad šitas procesas būtų koordinuojamas Vidaus reikalų ministerijos lygiu, aktyviai dirbama su savivaldybėmis. Dabar iš (Seimo – ELTA) Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio pastabų matau, kad ne visos savivaldybės, deja, yra vienodai pasirengusios ir pasiruošusios šitam iššūkiui“, – sakė prezidentas.

Seimo NSGK vadovas Dainius Gaižauskas trečiadienį sakė, kad Astravo AE fizikinis paleidimas gali įvykti šį penktadienį. Tuo metu prezidento vyriausiasis patarėjas Darius Kuliešius sakė, kad šis paleidimas bus simbolinis, o realiai elektrinė gali pradėti veikti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Smegenys

kartais susimasto,ar jie isvis ju turi ,nes jokios orentacijos, nei aplinkoje kuri juos supa, nei laike kuriame esa. Ai jie gi Nepakaltinami ! Va kur visos Lietuvos ir Tautos bedos .. .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS