G. Nausėda nepritartų PSD įmokos didinimui sprendžiant sveikatos sektoriaus bėdas | kl.lt

G. NAUSĖDA NEPRITARTŲ PSD ĮMOKOS DIDINIMUI SPRENDŽIANT SVEIKATOS SEKTORIAUS BĖDAS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako esantis prieš Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokos didinimą sprendžiant sveikatos sektoriaus bėdas.

Taip jis kalbėjo sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui pareiškus, kad didžiausia problema šiuo metu yra per maža PSD įmoka, nesiekianti Europos Sąjungos vidurkio.

„Tai – pats lengviausias kelias (didinti įmoką – BNS). Kuomet aš pasiklausau ministro, tai nuolat kažkas kaltas: tai daktarai, kad ne taip gydo, tai ligoniai, kad serga, tai dabar fondas, kuris per mažas ir kurį reikia papildyti įmokomis“, – uostamiestyje antradienį sakė šalies vadovas.

„Aš esu prieš tokių įmokų didinimą, pirmiausia, turime žiūrėti į efektyvumą“,– pridūrė jis.

Interviu LRT portalui A. Dulkys anksčiau šią savaitę teigė, kad Lietuvoje į sveikatos fondą sumokama 6,9 proc. nuo atlyginimo, kai „Europos Sąjungos vidurkis yra 13 procentų“.

„Mes mokame perpus mažiau. Pavyzdžiui, 2 milijonai slovėnų iš savo darbo užmokesčio į sveikatos fondą suneša 5 milijardus eurų per metus. Tuo metu mes, Lietuvos gyventojai, – 3,5 milijardo“, – sakė ministras.

„Reikėtų pasitikrinti, ką mes kiekvienas apie šią įmoką galvojame. Kiek sutinkame mokėti daugiau“, – pridūrė jis.

Dalis medikų ragina ne didinti įmokas, o geriau užtikrinti efektyvų lėšų naudojimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ekonomistas

Jeigu aukštas ir gražus būtų atėjęs iš santechnikų luomo, sakyčiau nesupranta, bet kai ekonomistas, tai ką jis siūlo, ką jis ten sužino ESVT arybos ekskursijose, ar pasidomi kaip yra kitose šalyse?

Jonas Lietuvis

Privati medicina pavienį pacientą nukelnėja , o rimtam gydymui atsiunčia atgal į rimtą ligoninę.Mokėdami į fondą turėsime galimybę gauti pigesnes paslaugas . Čia nereikia būti net banko žemiausiu klerku ,kad suprastum elementarius dalykus ,kurie dedasi mūsų visuomenėje.

Wtf?!

Ar bent žino tas vėpla ministras,kaip užsienyje veikia sveikatos mokestis?Ten jis nustatomas, pagal darbo rizikingumą,o bedarbiai moka tik simboliškai 10-15€.Ir ten nėra tokio cirko, kad moki sveikatos mokestį ir dar už kiekvieną popiergalį turi mokėti atskirai.Sumokėti pinigai ten skiriami, sveikatos sistemai,o ne investuojami bbz kur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS