G. Nausėda siūlo GPM mažinti pajamoms iki 4 tūkst. eurų, skirti išmokas vaikams | kl.lt

G. NAUSĖDA SIŪLO GPM MAŽINTI PAJAMOMS IKI 4 TŪKST. EURŲ, SKIRTI IŠMOKAS VAIKAMS

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasiūlė laikinai sumažinti darbo mokesčius ir skirti vienkartines išmokas šeimoms su vaikais, siekiant skatinti ekonomiką krizės metu.

Papildomą 500 mln. eurų paketą prezidentas pateikė, kai pasirašė Seimo priimtą įstatymą dėl vienkartinių 200 eurų išmokų pensininkams ir kai kurioms kitoms socialinėms grupėms.

G. Nausėda siūlo sumažinti gyventojų pajamų mokesčio tarifą nuo 20 iki 15 proc. darbuotojų pajamoms iki trijų vidutinių darbo užmokesčių lygio – 4 tūkst. eurų prieš mokesčius. Sumažintas tarifas galiotų nuo liepos iki metų pabaigos.

Prezidentas teikia siūlymą, kad vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka.

G. Nausėda taip pat pasiūlė ankstinti numatytą neapmokestinamojo pajamų dydžio padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.

Prezidentūra teigia, kad bendra šių priemonių vertė siektų apie 500 mln. eurų.

G. Nausėda spaudos konferencijoje Kaune sakė, kad šias priemones reikia traktuoti dvejopai – kaip socialinio solidarumo ir vidaus paklausos skatinimo priemones.

Prezidento teigimu, toks išlaidavimas yra pateisinamas, įvertinus tai, kad kai kurios ankstesnės Vyriausybės patvirtintos ekonomikos skatinimo priemonės sunkiai įsibėgėja.

Mes ne šiaip išmetame per tvorą, bet šie pinigai yra skirti ekonomikos gaivinimui ir vidaus paklausai.

„Kuomet yra sakoma, kad mes vėl naujus šimtus milijonų eurų išleidžiame, tai, pirmiausia, mes ne šiaip išmetame per tvorą, bet šie pinigai yra skirti ekonomikos gaivinimui ir vidaus paklausai“, – sakė G. Nausėda.

„Antras dalykas, įvertinkime šiuos naujus papildomus pasiūlymus anksčiau esančių pasiūlymų kontekste. Jei matome, kad tam tikros programos neįsibėgėja (...) tai natūralu, kad verta imtis tokių priemonių, kurios tikrai nebus sužlugdytos ar sulėtintos dėl biurokratinių kliūčių ar negebėjimo jas panaudoti“, – kalbėjo prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Karantino metu ir tuo pačiu esant krizei

apie kokias renovacijas gali eiti kalbos. Sunkmetis. Darbų nėra, sunku pragyvent ir jaunam ir senam, o Būsto valda tegu nusileidžia ant žemės, tegu tik negalvoja kad gyventojai keturiomis ir išskėstom rankom puls renovuotis. Ne tie laikai kai visi turėjo darbus ir gerus atlyginimus, o jum vagim jau senai kalėjime reikėjo sedėt, už visas machinacijas, apvagiant daugiabučių gyventojus

Prezidentūros ir valdžios veikėjams

Skvernelis pateikė, Nausėda pritarė 200 eurų išmokoms tai gerai ,tačiau UAB Būsto valda jau taikosi karantino metu į tuos 200 eurų ir dar bus jiems maža jų.Sugalvojo karantino metu kai draudžiami susirinkimai daugiabučius įtraukti į mažąją renovacija ,kai negalima diskutuoti ir paaiškinti kas tai bus per apgavystės .Tai sakyčiau eilinė apgaulė karantino metu ,tai administratoriai sugeba .Kur tuomet žiūri STT ir FNTT,prokuratūra?.Niekas jiems nedaro audito kaip panaudoja iš gyventojų renkamas lėšas ,tai organizacijos už nieką neatsiskaitančios ir neatsakančios . Seimo priimtų Įstatymų dėka reketuoja gyventojus įžūliai , pelnosi iš daugiabučių gyventojų,be jokiu atsiskaitymų ir duomenų pateikimų,kaip privalėtų.Kas kada sutvarkys šia administratorių savivale ir apgaules ,siekiant pelno.Teismai daug į ką žiūri pro pirštus taip pat.Įstatymų leidėjai ,ką jūs į tai pasakysit?.

%

Mažinti GPM yra teisingas sprendimas, tačiau dar svarbiau sumažinti PVM. Jis gi neteisėtai uždidintas iki šių dienų nuo 18 iki 21 proc. O dar teisingiau būtų PVM maistui ir komunalinėms išlaidoms sumažinti iki 15 proc, o tada litą PVM galima dar ir iki 22% pakelti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS