G. Nausėda siūlymus ekonomikai skatinti Seime siūlo nagrinėti ypatingos skubos tvarka | kl.lt

G. NAUSĖDA SIŪLYMUS EKONOMIKAI SKATINTI SEIME SIŪLO NAGRINĖTI YPATINGOS SKUBOS TVARKA

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pateikė ir pasiūlė Seimui ypatingos skubos tvarka svarstyti įstatymų pakeitimus, kuriais atsižvelgiant į neigiamą koronaviruso pandemijos poveikį siekiama laikinai padidinti darbuotojų pajamas, skatinti vartojimą ir išsaugoti darbo vietas.

Seimui priėmus siūlomus įstatymų pakeitimus dėl šių paprastai ir greitai veikiančių ekonomikos skatinimo priemonių, dirbančiuosius, vaikus auginančias ir mažiausias pajamas gaunančias šeimas šiemet pasiektų maždaug 500 mln. eurų, pranešė prezidentūra.

Prezidentas siūlo laikinai – iki metų pabaigos – sumažinti standartinį gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą nuo 20 iki 15 proc., taikant jį visų darbuotojų pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) lygio.

G. Nausėda taip pat pasiūlė ankstinti numatytą neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) padidinimą ir pradėti taikyti 50 eurų didesnį NPD jau šiais metais.

Šalies vadovas pasiūlė Seimui priimti įstatymą, pagal kurį vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį būtų išmokėta vienkartinė 200 eurų išmoka, o visiems kitiems vaikams – vienkartinė 120 eurų išmoka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS