G. Nausėda su premjeru ir ministrais aptars, kaip skatinti ekonomiką | kl.lt

G. NAUSĖDA SU PREMJERU IR MINISTRAIS APTARS, KAIP SKATINTI EKONOMIKĄ

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda su premjeru Sauliumi Skverneliu antradienį aptars ekonomikos skatinimo priemonių įgyvendinimą, be to, kalbės apie sinchronizavimo  su Europos elektros tinklais projektą.

G. Nausėda vėliau taip pat susitiks su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi ir energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu.

„Susitikime su ministrais bus aptarti klausimai, susiję su regiono energetine infrastruktūra“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai A. Bubnelis.

Paklaustas, ar bus kalbama apie Astravo atominės elektrinės pagamintos elektros neįsileidimą į Baltijos šalių rinką, A. Bubnelis teigė, jog „tai (energetinė infrastruktūra – BNS) nėra tapatu.

„Susitikimo tema šiuo metu yra tokia. Po susitikimo greičiausiai viena ar kita forma komunikuosime jo turinį. Tuomet tikrai galima bus sukonkretinti“, – sakė A. Bubnelis.

Tarpininkaujant Europos Komisijai Lietuva su Latvija ir Estija šuo metu derasi dėl prekybos elektra su trečiosiomis šalimis, tačiau prieštaraujant Latvijai, kol kas nepavyksta pasiekti solidaraus trijų šalių boikoto Astravo AE elektrai.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas teigė, kad jo pasiūlytas susitarimo projektas, numatantis kilmės garantijų sistemą bei importo mokesčius, bet neįpareigojantis Latvijos, jau yra pakankamas įgyvendinti Lietuvoje priimtą vadinamąjį „antiastravinį“ įstatymą. Tačiau opozicija pareikalavo ministro nusišalinti nuo derybų, jo siūlymą kritikavo ir užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

Vyriausybė birželio pradžioje nepriėmė sprendimo dėl trijų Baltijos šalių susitarimo. G. Nausėda praėjusią savaitę skaitydamas savo pirmąjį metinį pranešimą teigė, kad Astravo atominė elektrinė yra pastarųjų 12 metų Lietuvos politikos klaida, o atsakomybės permetimas dabartinei valdžiai ir vietiniai ginčai nepadės spręsti problemos.

Lietuva yra aktyviausia Baltarusijoje statomos jėgainės kritikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS