G. Nausėda: svarbu, kad priemonės, kurios išaugins valstybės skolą, padėtų ekonomikai | kl.lt

G. NAUSĖDA: SVARBU, KAD PRIEMONĖS, KURIOS IŠAUGINS VALSTYBĖS SKOLĄ, PADĖTŲ EKONOMIKAI

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog svarbu, kad priemonės, dėl kurių išaugs valstybės skola, suteiktų galimybę atgaivinti ekonomiką.

„Dėl valstybės skolos didėjimo, manau, kad norime mes to, ar nenorime, tam tikrus skolos rekordus fiksuos visos be išimties Europos Sąjungos valstybės, kadangi gyvename neeilinėmis aplinkybėmis, kurioms reikia neeilinių priemonių ir neeilinių žingsnių“, – penktadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„2009–2010 metais, nors buvo einama visiškai priešinga linkme ir karpomos išlaidos, ir didinami mokesčiai, vis tiek valstybės skola išaugo. Išaugs ji ir dabar, svarbu, kad tos priemonės, kurios ją išaugins, suteiktų galimybę ekonomikai atsistoti ant kojų. Manau, kad iš esmės nesigilinant į tai, kad kai kurios priemonės vėluoja, kai kurios sunkiai pajuda iš vietos dėl biurokratinių kliūčių, pati kryptis priemonių, mano požiūriu, – teisinga“, – pridūrė šalies vadovas.

Penktadienį Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas teigė, kad ekonominis nuosmukis šiemet bus didesnis nei 2008 metais.

„Aplinka tokia, kad COVID-19 įtakoje ekonominis nuosmukis šiemet bus turbūt didžiausias naujųjų laikų istorijoje, pralenkiantis 2008 metų šokus“, – penktadienį, pristatydamas naujausias Lietuvos banko ekonomikos prognozes, teigė V. Vasiliauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai jau isauginot

Smulkus Verslai zluge statybos sustoje pirkimai sustoje bankai paskolu neduoda zmones be darbo .puikiai susitvarke korona afera !!!!! Gaila kad niekas negavo jokiu pasalpu mela kliedi !

Tai

Tai prezidentas turi zinoti ar tos lesos isaugins ekonomika ar paziuresim kas cia kiek isvogs

SUSIJUSIOS NAUJIENOS