G. Nausėda Tokijuje: būtina įvertinti atominės energetikos grėsmes | kl.lt

G. NAUSĖDA TOKIJUJE: BŪTINA ĮVERTINTI ATOMINĖS ENERGETIKOS GRĖSMES

  • 1

Tokijuje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad Japonijos ir Lietuvos patirtis atominėje energetikoje yra pamoka pasauliui, kad būtina įvertinti jos grėsmes.

„Pasaulis turi pasimokyti iš Fukušimos ir Černobylio tragedijų, turime tobulinti priemones, užtikrinančias branduolinės energetikos saugą, ir aktyviai veikti tarptautinėje erdvėje, atstovaudami ne tik mūsų regiono, ES, bet ir viso pasaulio žmonių teisei į saugią kaimynystę“, – pranešime spaudai sakė G. Nausėda, susitikęs su Japonijos ministru pirmininku Shinzo Abe (Šindzu Abe).

Anot G. Nausėdos, Lietuva jaučia sustiprėjusį Japonijos verslo ir finansų sektorių dėmesį. Prezidento teigimu, tam didelį postūmį suteikė šiais metais įsigaliojęs ES ir Japonijos susitarimas dėl laisvosios prekybos, taip pat politinis bendradarbiavimas.

„Šios aplinkybės lemia naują mūsų šalių santykių etapą, ekonominio bendradarbiavimo perspektyvas. Siekiame, kad pasauliniuose konkurencingumo reitinguose aukštyn kylanti Lietuva Japonijos įmonėms taptų patraukli kryptis investuoti“, – teigė G. Nausėda.

Susitikime sutarta ir toliau plėtoti dvišalius lazerių, finansų, gyvybės mokslų technologijų ir inovacijų projektus.

Baltarusijai netoli sienos su Lietuva statant Astravo atominę elektrinę, Lietuva teigia, kad ji yra nesaugi ir kelia grėsmę šalies nacionaliniam saugumui, aplinkai ir žmonėms, be to, ji neketina įsileisti AE pagamintos elektros.

G. Nausėda vizito į Japoniją išvyko sekmadienį, jo viešnagė šalyje tęsis iki ketvirtadienio.

Jį lydi ir energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Jis pasirašys susitarimą su Japonijos kolega dėl bendradarbiavimo energetikos srityje.

GALERIJA

  • G. Nausėda Tokijuje: būtina įvertinti atominės energetikos grėsmes
  • G. Nausėda Tokijuje: būtina įvertinti atominės energetikos grėsmes
  • G. Nausėda Tokijuje: būtina įvertinti atominės energetikos grėsmes
  • G. Nausėda Tokijuje: būtina įvertinti atominės energetikos grėsmes
R. Danilevičiaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sss

o gal su azjatais sumane suderet lt statyt ae...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS