G. Skaistė: dalis ES šalių yra pasiruošusios didinti paramą Ukrainai | kl.lt

G. SKAISTĖ: DALIS ES ŠALIŲ YRA PASIRUOŠUSIOS DIDINTI PARAMĄ UKRAINAI

  • 0

Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigia, kad dalis Europos Sąjungos (ES) šalių yra pasiruošusios didinti finansinę paramą Ukrainai. Tai ji sakė Briuselyje pasibaigus Bendrijos finansų ministrų susitikimui.

Skaičiuojama, kad Ukrainos mokykloms, ligoninėms ir kitoms būtinosioms paslaugoms išlaikyti šiais metais reikės daugiau nei 40 mlrd. eurų paramos.

ES planuoja skirti 18 mlrd. eurų, tačiau anot G. Skaistės, Rusijai toliau naikinant Ukrainos miestus ir infrastruktūrą tikėtina, jog paramos reikės daugiau.

„40 mlrd. eurų per metus yra minimalūs poreikiai, kurie buvo apskaičiuoti šiek tiek anksčiau nei prasidėjo intensyvūs Rusijos bombardavimai. Labai tikėtina, kad lėšų reikės per ateinančius metus daugiau. Apie tai šiandien buvo diskutuojama, šalys narės kai kurios išsakė savo įsipareigojimą, kad jeigu reikės, tokių lėšų bus galima skirti daugiau“, – LRT radijui Briuselyje sakė ministrė.

„Natūralu, tam reikalingos tolimesnės diskusijos, jos prasideda jau dabar, nes, tikėtina, kad metų eigoje turėsime koreguoti sumą į didesnę pusę“, – pridūrė ji.

Europos Komisija (EK) ministrams Briuselyje pristatė vertinimą dėl ES ir Ukrainos ekonominės ir finansinės situacijos bei pateikė naujausią informaciją apie pagalbos paketo Ukrainai, kuriuo šiemet numatoma suteikti 18 mlrd. eurų paramą, įgyvendinimą. 

Gairės: Gintarė Skaistė, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, parama
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS