G. Skaistė: darbo užmokesčio mokėjimas tik bankiniu pavedimu padėtų mažinti šešėlį | kl.lt

G. SKAISTĖ: DARBO UŽMOKESČIO MOKĖJIMAS TIK BANKINIU PAVEDIMU PADĖTŲ MAŽINTI ŠEŠĖLĮ

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako palaikanti Seimo narių siūlymą nustatyti, kad darbo užmokestį būtų galima išmokėti tik bankiniais pavedimais, atsisakant grynųjų pinigų. Ji taip pat pastebi tendenciją, kad vis daugiau mokėjimų atliekama ne grynaisiais pinigais.

„Manyčiau, kad darbo užmokestis tikrai yra toks dalykas, kurį būtų galima mokėti bankiniais pavedimais, o ne grynaisiais. Galų gale tai padėtų sumažinti šešėlį ir tam tikruose sektoriuose, o kaštai visgi nėra tokie dideli“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė ji.

„Manau, kad tas žmonių pasipriešinimas yra natūralus: žmonės yra pripratę gyventi taip, kaip jie pripratę, bet išties pokyčiai vyksta. Atsiskaitymai ne grynaisiais Lietuvoje tikrai stipriai auga“, – pridūrė G. Skaistė.

Reaguodama į pastebėjimus, kad ne visose kaimo vietovėse lengva išsigryninti pinigus, ministrė pažymėjo, kad Lietuvoje sparčiai auga atsiskaitymai banko kortelėmis, tad nors pinigų išgryninimo prieinamumą tam tikrose teritorijose reikėtų gerinti, jo prisireikia vis rečiau.

„Manau, kad prieinamumą prie grynųjų pinigų tikrai reikia didinti, bet taip pat pastebėčiau tendenciją, kad auga atsiskaitymai ne grynaisiais pinigais. Tad to išsigryninimo iš kortelės, kad turėtume piniginėje banknotų, reikia vis mažiau. Ir yra tų išsigryninimo taškų, kurie galbūt nėra bankomatai, tarkime, „Perlo“ terminalai, ir tas padengimas yra pakankamai platus.

Galbūt jo visą laiką norėtųsi geresnio, bet, aš manau, kad tai vienas iš klausimų, kuriuos mes bandysime išspręsti drauge su Lietuvos banku Mokėjimų taryboje, kad tas regionų padengimas būtų geresnis nei yra šiandien“, – sakė ji.

Seimo narių siūloma numatyti, kad darbo užmokestis ir kitos su darbo santykiais susijusios išmokos privalėtų būti mokamos pavedimu į darbuotojo nurodytą mokėjimo sąskaitą.

Šiuo metu Darbo kodekse yra numatyta, kad darbo užmokestis privalo būti mokamas pinigais. Tai reiškia, kad darbo užmokestis gali būti išmokamas grynaisiais pinigais arba mokėjimo pavedimu į darbuotojo nurodytą banko sąskaitą.

Siūloma, kad Darbo kodekso pataisa, neleidžianti darbo užmokesčio mokėti grynaisiais pinigais, įsigaliotų 2022 m. sausio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

gynejas

jei neturesi grinu i turgu neisi nusiimsi is bankomato mokesi mokesti matyt koncervatoriai is banku tikisi naudos

:)))

Ir taip mąsto ministrė Skaistė ? :))) Darbdavys dalį algos mokės į sąskaitą , o dalį - vokelyje . Darbuotojas bus vėl " kaltas " dėl mažos būsimos pensijos , ligos išmokos ir t.t. ? Klaiku klausytis tokių ministrų kalbų . Ką vartojat konservatore Skaiste ? :)))

Anonimas

nieko nepakeisit,mokejo vokeliuose ir mokes, pakeitimui reike supaprastint mokesciu mokejimo forma,padaryt viena saskaita visiems moketojams,na arba dvi saskaitas, viena dirbantiems induvidaliai kita firmoms, o tai dabar priniurkta formu mokejimu visokiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS