G. Skaistė: įšaldytą rusišką turtą reikia panaudoti Ukrainos atstatymui | kl.lt

G. SKAISTĖ: ĮŠALDYTĄ RUSIŠKĄ TURTĄ REIKIA PANAUDOTI UKRAINOS ATSTATYMUI

  • 0

Dėl tarptautinių sankcijų Rusijai įšaldytas lėšas reikia panaudoti kaip vieną iš pagrindinių šaltinių Ukrainos atstatymui po karo, sako Lietuvos finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Kartu su bendramintėmis šalims raginame Europos Komisiją artimiausiu metu pateikti tam reikalingus teisinius pasiūlymus, telkti tarptautinius partnerius ir bendromis pastangomis rasti tinkamus sprendimus“, – sakė Euro grupės ir Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdyje Briuselyje dalyvaujanti G. Skaistė.

Kaip teigiama ministerijos pranešime, ji inicijavo bendrą Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Slovakijos finansų ministrų pareiškimą, kuriame raginama įšaldytą rusišką turtą panaudoti Ukrainos atstatymui.

Europos Sąjunga, kartu su Vakarų partneriais, užšaldė reikšmingą dalį rusiško turto – nuo šalies centrinio banko rezervų iki atskirų sankcionuotų asmenį turto, tačiau tam būtina sukurti mechanizmus, kurie leistų panaudoti šias lėšas atstatant Ukrainą.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos duomenimis, dėl sankcijų, susijusių su Rusija ir Baltarusija, Lietuvoje įšaldyta apie 61,6 mln. eurų: 50,15 mln. eurų, 12,1 mln. JAV dolerių ir 285 tūkst. Rusijos rublių.

Gairės: Gintarė Skaistė, sankcijos Rusijai, karas Ukrainoje, įšaldytas Rusijos turtas, Ukrainos atstatymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS