G. Skaistė: kitų metų valstybės išlaidos didės ne mažiau kaip 1 mlrd. eurų | kl.lt

G. SKAISTĖ: KITŲ METŲ VALSTYBĖS IŠLAIDOS DIDĖS NE MAŽIAU KAIP 1 MLRD. EURŲ

  • 3

Kitų metų valstybės biudžeto išlaidas reikės didinti ne mažiau kaip 1 mlrd. eurų – tokia suma bus skirta pandemijos sukeltos krizės suvaldymui, teigia finansų ministrė Gintarė Skaistė.

„Antradienį dar turėsime galutinį pasitarimą ir tada tikriausiai galutinai skaičiai jau matysis, bet manau, kad tam prireiks ne mažiau kaip 1 mlrd. eurų“, – BNS sakė G. Skaistė, 2021 metų biudžeto projektą pirmadienį aptarusi su premjere Ingrida Šimonyte.

Pasak jos, papildomų pinigų bus skirta gydytojų priemokoms už darbą pavojingomis sąlygomis, jų darbo užmokesčiui didinti, darbuotojų prastovų ir savarankiškai dirbančių žmonių subsidijoms, nukentėjusių įmonių subsidijoms, taip pat pareigūnams apmokėti už viršvalandžius, susijusius su karantino suvaldymu.

„Tai pirmiausia Sveikatos apsaugos ministerijos kuruojamos priemonės – vakcinos ir vakcinavimas, gydytojų priemokos už darbą pavojingomis sąlygomis, taip pat gydytojų darbo užmokestis. Antroji dalis yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos priemonės dėl prastovų kompensavimo, savarankiškai dirbančių asmenų, taip pat įvairūs šios srities darbo užmokesčio klausimai“, – aiškino G. Skaistė.

Anot jos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos asignavimai didės ir dėl pensijų, kurioms ankstesnės Vyriausybės parengtame biudžeto projekte nebuvo numatytos visos reikiamos sumos.

„Trečia grupė yra Ekonomikos ir inovacijų ministerijos taikomos priemonės ir joms būtinos lėšos. Ketvirtai grupei priskirčiau pareigūnų viršvalandžių, susijusių su karantino suvaldymu, klausimą. Yra numatyti tam tikri ribojimai, todėl reikės pareigūnų indėlio ir jiems viršvalandžiai taip pat turės būti apmokami“, – tvirtino G. Skaistė.

Pasak jos, dabar visas numatomas priemones ir joms būtinas lėšas bandoma suvesti į vieną visumą, kad matytųsi aiškesnis lėšų poreikis.

„Tų priemonių yra labai įvairių, ir jų taikymo apimtys dar nėra visiškai aiškios. Taip pat dar laukiame galutinių skaičių iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos“, – sakė G. Skaistė.

Ji teigė kol kas negalinti tiksliau pasakyti, koks kitąmet gali būti valdžios sektoriaus deficitas.

„Tiksliau galėčiau pasakyti tikrai tik antradienį, nes reikia sužinoti dėl kurių priemonių taikymo bus apsispręsta ir kokia apimtimi. Dar neturime galutinio susitarimo, todėl manau, kad matysime tikslesnius skaičius antradienį“, – sakė G. Skaistė.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas pirmadienį sakė, kad kitų metų deficitas gali siekti 7 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ar daugiau.

Antrasis biudžeto svarstymas Seime numatytas gruodžio 17-ąją, o tada po kelių dienų turėtų vykti projektų priėmimas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonas

daugiausiai gaus Numa ir Mockus, kaip kitaip?...pagal teisybę viskas

#

Tegul nustoja kas mėnesį po šimta tūkstančių dalintį visam pasauliui ir jau iš karto išlaidos per metus sumažės 1 200 000...

Niu kur nuolatinių

konservyno buhalterių klausimas - kieno vaikai atiduos pinigus ?!!! Ar skaičių nesuvokia ? Didės 1 milijardu !!! :)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS