G. Skaistė: Lietuva nuosekliai gilina įsitraukimą ir bendradarbiavimą su TVF | kl.lt

G. SKAISTĖ: LIETUVA NUOSEKLIAI GILINA ĮSITRAUKIMĄ IR BENDRADARBIAVIMĄ SU TVF

  • 2

Finansų ministrė Gintarė Skaistė trečiadienį su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovės pavaduotoju Bo Li aptars Lietuvos ir TVF bendradarbiavimą, TVF aktualijas, pasaulio ir Lietuvos ekonomikos situaciją bei Fondo veiklą skaitmeninių finansų ir Fintech srityje.

Anot finansų ministrės G. Skaistės, Lietuva pastaraisiais metais nuosekliai gilina savo įsitraukimą Fondo veikloje, šios krypties laikomasi ir toliau. Kaip pažymėjo ministrė, Lietuva pozityviai vertina TVF vaidmenį pandemijos akivaizdoje padedant nukentėjusioms šalims ir remia Fondo pastangas skatinti įtraukų ir tvarų šalių atsigavimą, padedant joms didinti atsparumą ateities sukrėtimams. 

„Stiprindami Lietuvos įsitraukimą Fondo veikloje didiname mūsų šalies balso girdimumą šioje itin svarbioje tarptautinėje finansų institucijoje. Remiame TVF veiklą padedant šalims atlaikyti pandeminį sukrėtimą ir stiprinant ekonomikų atsparumą ateities sukrėtimams. Prie vieno iš skurdžiausioms šalims skirtų TVF instrumentų – Skurdo mažinimo ir augimo fondo – Lietuva ketina per artimiausius porą metų prisidėti 2 milijonais eurų. Žengdami šį žingsnį prisidedame prie tarptautinės bendruomenės pastangų užtikrinti tolygų ir tvarų globalios ekonomikos atsigavimą“, – pažymėjo finansų ministrė G. Skaistė.

Anot ministrės, TVF ir Pasaulio banko bendradarbiavimas siekiant paremti pažeidžiamas šalis yra esminis, ypač šiuo metu. Tiesa, kaip pažymi G. Skaistė, pasibaigus šiam neapibrėžtumo laikotarpiui, kurį sukėlė pasaulinė koronaviruso pandemija, TVF ir Pasaulio bankas turėtų sugrįžti prie įprastų priemonių pagal savo įgaliojimus. TVF atveju – grįžti prie sąlygų politika grįstų programų ir kitų skolinimo instrumentų, kurie padėtų šalims įgyvendinti būtinas pertvarkas ir taip padidinti atsparumą būsimiems sukrėtimams. 

Susitikimo metu taip pat planuojama aptarti Fondo veiklą skaitmeninių finansų ir Fintech sektoriuje. Finansų ministrė G. Skaistė pristatys Lietuvos Fintech sektoriaus pasiekimus, dinamiką bei tolesnės plėtros kryptis, įskaitant ir rizikų valdymą.

„Kadangi Fintech keičia finansų sektoriaus veidą, matome, kad ir TVF vis daugiau dėmesio skiria šiai sričiai. Fondo vaidmuo šiuo atžvilgiu svarbus prisidedant prie tarptautinių gerųjų praktikų ir standartų išgryninimo, o Lietuva šiuo atžvilgiu turi aktualios patirties“, – sakė ministrė G. Skaistė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gg

Visa tai nieko gera nežada Lietuvai. Globalizmas=Lietuvos žūtis!

Anonimas

Lietuva nuosekliai gilina SAVO DUBE

SUSIJUSIOS NAUJIENOS