G. Skaistė sako jaučianti užsienio bankų susidomėjimą Lietuvos rinka | kl.lt

G. SKAISTĖ SAKO JAUČIANTI UŽSIENIO BANKŲ SUSIDOMĖJIMĄ LIETUVOS RINKA

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako jaučianti užsienio šalių bankų susidomėjimą Lietuvos rinka, tačiau pabrėžia, kad naujo banko atsiradimas šalyje gali užtrukti.

„Siekiame, kad mūsų šalies bankų sektoriuje atsirastų papildomų žaidėjų, nes jis yra labai koncentruotas. Manau, kad tai gera verslo galimybė, turime įvairių privataus sektoriaus dalyvių susidomėjimą, tačiau bet kokiu atveju tai yra jų asmeninis sprendimas“, – penktadienį žurnalistams sakė finansų ministrė.

„Manau, kad tai gali įvykti, nes susidomėjimas tikrai yra, bet rezultatas nėra toks greitas, nes tam reikia laiko“, – pridūrė ji.

Bendroje spaudos konferencijoje su vokiečių finansų ministru Christianu Lindneru (Kristianu Lindneru) G. Skaistė pabrėžė, kad Lietuvoje savo galimybes įsisteigti svarsto įvairūs bankai iš skirtingų šalių, įskaitant Vokietiją ir Lenkiją.

Savo ruožtu Ch. Lindneris teigė neturintis informacijos, ar Vokietijos bankai planuoja veiklą Lietuvoje. Jis teigė, kad tai „privataus sektoriaus sprendimas“, o Vokietijos vyriausybė tam „nekelia jokių kliūčių“.

„Remiame Europos bendrąją rinką, kurioje veikia Vokietijos bankai“, – sakė Vokietijos ministras.

Taip jis kalbėjo paklaustas, ar su Vokietijos brigada į Lietuvą galėtų ateiti ir šios šalies bankai.

Lietuvos bankas (LB) rugsėjo pabaigoje skelbė, kad artimiausiu metu į Lietuvą turėtų ateiti naujas užsienio bankas, tačiau konkretaus banko neįvardino.

LB duomenimis, šiuo metu Lietuvoje banko arba specializuoto banko licencijas turi 13 bankų, be to, veikia šeši užsienio bankų filialai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na kur gi jie nesusidomes kai tokius milijonus darosi is Lietuviu Avynu bandos!!!

Konkretus

Jausti gali tik pirštą užpakalyje

pastatyti tuos lupikautojus į vietą

tai susidomėjimas tokia rinka iškart dingtų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS