G. Skaistė: Vakarai turi imtis tolesnių koordinuotų veiksmų sankcionuojant agresores | kl.lt

G. SKAISTĖ: VAKARAI TURI IMTIS TOLESNIŲ KOORDINUOTŲ VEIKSMŲ SANKCIONUOJANT AGRESORES

  • 0

Finansų ministrė Gintarė Skaistė susitikime Vašingtone su JAV Iždo departamento sekretorės pavaduotoju Wally Adeyemo pažymėjo būtinybę tarptautiniu lygmeniu koordinuoti tolesnes sankcijas karą Ukrainoje vykdančiai Rusijai ir jos bendrininkei Baltarusijai, siekti Vakarų parterių sutarimo nebepirkti naftos ir dujų iš Rusijos bei mobilizuoti plataus masto pagalbą Ukrainai.

Anot ministrės, Jungtinių Amerikos Valstijų lyderystė koordinuojant tarptautines sankcijas agresorėms, yra sėkmingo Vakarų partnerių bendradarbiavimo, siekiant sustabdyti agresores šalis, pavyzdys.

„Rusijos Ukrainoje vykdomi karo nusikaltimai negali likti nenubausti. Būtina ir toliau plėsti ir stiprinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, ir tarptautiniu lygmeniu koordinuoti veiksmus su strategine partnere – JAV. Turime ne tik išmesti Rusiją ir Baltarusiją iš tarptautinių finansinių institucijų, bet ir atkirsti Rusijos režimą nuo pagrindinių finansų srautų – nustoti pirkti rusiškas dujas ir naftą, užtikrinant, kad Vakarai savo lėšomis nebefinansuos karo prieš Ukrainą ir jos žmones“, – pažymėjo finansų ministrė G. Skaistė.

Susitikime ministrė taip pat akcentavo plataus masto finansinės ir humanitarinės pagalbos Ukrainai poreikį, atliepiant tiek trumpojo, tiek ir ilgesniojo laikotarpio šalies atstatymo poreikius.

JAV Iždo sekretorės pavaduotojas Wally Adeyemo yra antrasis Departamento vadovaujantis pareigūnas ir vykdomasis vadovas. Jis vadovauja Iždo nacionalinio saugumo, ekonominės nelygybės ir su pandemija susijusio ekonomikos atkūrimo darbams.

Gairės: Gintarė Skaistė, karas Ukrainoje, sankcijos, sankcijos Rusijai, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS