G7 finansų ministrai ketina aptarti „Facebook“ planus įvesti virtualią valiutą | kl.lt

G7 FINANSŲ MINISTRAI KETINA APTARTI „FACEBOOK“ PLANUS ĮVESTI VIRTUALIĄ VALIUTĄ

Didžiausių G7 šalių finansų ministrai trečiadienį Prancūzijoje ketina diskutuoti tokiais klausimais kaip mokesčiai interneto milžinėms ir socialinio tinklo „Facebook“ planuojamą skaitmeninės valiutos „Libra“ įvedimą.

Prancūzijos ekonomikos ministras Bruno Le Maire'as priima savo kolegas iš Didžiosios Britanijos, Kanados, Vokietijos, Japonijos, Italijos ir JAV Šaltiji pilyje (Šantilis), esančioje netoli Paryžiaus.

Prancūzijos įstatymų leidėjai praėjusią savaitę patvirtino 3 proc. mokestį už milžiniškų interneto įmonių skaitmeninę apyvartą, o B. Le Maire'as sakė, kad tai reikalinga, nes Europos Sąjungos (ES) tyrimai rodo, kad jie moka daug mažesnius mokesčius nei tradicinės įmonės.

Tačiau Vašingtonas pagrasino Prancūzijai tyrimais ir galimomis atsakomosiomis priemonėmis, pabrėždamas, kad minėtas žingsnis kenkia sritims, kuriose būtent Jungtinių Valstijų įmonės yra lyderės.

Prancūzijos pareigūnai derybose šią savaitę vis dėlto tikisi pažangos, nes bus bandoma susitarti dėl minimalių įmonių mokesčių lygių.

Ministrai taip pat tikisi susitarti dėl „Facebook“ planuojamos skaitmeninės valiutos „Libra“.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas pirmadienį sakė, kad skaitmeninės valiutos gali sukelti nacionalinio saugumo grėsmių.

Dabartinės Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovės Christine Lagarde įpėdinio paieška nėra įtraukta į oficialią darbotvarkę, bet šį klausimą ketinama aptarti neformaliai.

Ch. Lagarde antradienį pranešė, apie savo atsistatydinimą iš TVF vadovės posto, nes Europos Sąjungos (ES) lyderiai pasirinko ją kaip kandidatę vadovauti Europos centriniam bankui (ECB).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Reikia visoje ES išvis tą FB uždraust... bent jau priimt nuostatą, draudžiančią FB aplinkoje kurt valstybinių įstaigų tinklalapius - taip ne tik atiduodam svetimiems konfidencialius duomenis, bet DAR mūsų mokėtojų pinigais remiam svetimos šalies BIZNĮ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS