Gegužę šviežiam vartojimui supirkta mažiau bulvių ir daržovių | kl.lt

GEGUŽĘ ŠVIEŽIAM VARTOJIMUI SUPIRKTA MAŽIAU BULVIŲ IR DARŽOVIŲ

Gegužę Lietuvoje šviežiam vartojimui ir perdirbimui bulvių ir daržovių buvo supirkta mažiau.

Bulvių, skirtų vartoti šviežias, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse gegužę., palyginti su 2018 m. geguže, supirkta 2,32 karto mažiau – 1,7 tūkst. t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 2,37 karto mažiau – 227 t., skelbia Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras.

Daržovių, skirtų vartoti šviežias, supirkta 12,41 proc. mažiau – 4,1 tūkst. t.

Špinatų supirkimas sumažėjo 31,59 proc. (iki 1,1 tūkst. t), burokėlių – 26,51 proc. (iki 267 t), salotų – 25,13 proc. (iki 80 t), pomidorų – 14,73 proc. (iki 886 t).

Labai mažai buvo supirkta baltagūžių kopūstų ir svogūnų, nes šiemet anksti pasibaigė jų atsargos. Tačiau krapų buvo supirkta 44,53 proc. daugiau (2,2 t), morkų – 18,31 proc. daugiau (177 t), agurkų – 9,68 proc. daugiau (2,5 tūkst. t), svogūnų laiškų – 9,20 proc. daugiau (47 t).

Pievagrybių, skirtų vartoti šviežius, gegužės mėn., palyginti su 2018 m., supirkta 3,80 proc. mažiau (158 t). Obuolių, skirtų vartoti šviežius, supirkimas padidėjo 4,3 karto (iki 820 t), nes dėl didelio praėjusių metų derliaus jų atsargų šiemet užteko iki gegužės pabaigos.

Perdirbimo įmonėse 2019 m. gegužės mėn., palyginti su 2018 m. gegužės mėn., daržovių supirkimas sumažėjo 22,42 proc. (iki 1,2 t). Morkų supirkimas sumažėjo 4,45 karto (iki 6,5 t), kitų daržovių (salotų, špinatų ir kt.) – 39,48 proc. (iki 49 t), burokėlių – 19,81 proc. (iki 1,1 tūkst. t), svogūnų – 18,93 proc. (iki 35 t).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS