Grožio specialistai balansuoja ant išlikimo ribos: klientų sumažėjo 50 proc. | kl.lt

GROŽIO SPECIALISTAI BALANSUOJA ANT IŠLIKIMO RIBOS: KLIENTŲ SUMAŽĖJO 50 PROC.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė sako, kad grožio paslaugų sektorius šiuo metu balansuoja ant išlikimo ribos – klientų srautai sumažėjo apie 50 proc. Jos teigimu, asociacija ketina kreiptis į naująją Vyriausybę prašydama paramos šiuo krizės laikotarpiu.

„Paskelbus karantiną viskas ženkliai pasikeitė: darbo sumažėjo apie 50 proc., nebeliko žmonių srautų. Balansuojame ant išlikimo ribos. (...) Kai uždarė pirmojo karantino metu – buvo naujiena, nežinojome, ką daryti. Dabar leido dirbti – nebeturime darbo. Nežinau, kaip mes gyvensime. Mes ir po pirmo karantino dar nesame atsigavę, o gauname antrąjį išbandymą. Greitai nebeliks dirbančių, nes nebus ką dirbti“, – Eltai sakė ji.

Kai uždarė pirmojo karantino metu – buvo naujiena, nežinojome, ką daryti. Dabar leido dirbti – nebeturime darbo.

J. Mačiulienė taip pat ironizavo, kad valdžia visgi įsiklausė į grožio specialistų norus.

„Grožio salonus paliko dirbti turbūt todėl, nes labai kovojome, kad leistų dirbti. Dabar turbūt galvoja – tai ir dirbkite. Jaučiamės kaip šachmatų figūrėlės, kurias stumdo“, – sakė ji.

Visgi grožio specialistė pažymėjo, kad valdžios bandymas apsaugoti Lietuvos gyventojų sveikatą yra sveikintinas, tačiau pasigedo jos palaikymo verslui.

„Valdžios bandymas apsaugoti mus visus nuo šios pandemijos yra sveikintinas (...). Tačiau tas stiprus (finansinis – ELTA) valdžios palaikymas pirmojo karantino pavasarį metu, kai nebuvo leidžiama dirbti, palyginti su COVID-19 valdymu dabar, antrosios bangos metu, atrodo kitaip. Nors valdžia uždarė mažiau sektorių, leidžia jiems dirbti, sumažėjus klientų srautams nesuteikia reikalingų išmokų. Aš tikiuosi, kad kažkas pasikeis“, – Eltai kalbėjo ji.

J. Mačiulienė nesitiki, kad kadenciją baigianti valdžia dar suskubtų imtis kokių nors pataisų situacijai gerinti.

„Suprantame, kad keičiantis valdžiai buvusieji valdantieji nepuls priiminėti jokių pataisų, bet iš tikrųjų situacija yra ne pati smagiausia. Aišku, gerai, kad nesame visiškai izoliuoti, kad galime bent kažkiek kvėpuoti, nors vienas, du žmonės ateina. Bet tai situacijos nekeičia, pinigų nuo to nepadaugėja, o ir kaštai nemažėja“, – sakė ji.

Grožio specialistų asociacijos planuose – ketinimas kreiptis į naujai išrinktą valdančiąją daugumą.

„Tikrai planuojame kreiptis į Vyriausybę (...). Nuo penktadienio pradeda dirbti naujas sąstatas, planuojame parašyti mūsų išrinktosioms moterims. Manau, jos tikrai yra atsakingos ir į šią situaciją galbūt pažiūrės kitu kampu“, – tikino ji.

J. Mačiulienė taip pat pridūrė, kad šiuo metu daugelis grožio paslaugų rezervacijų yra nukeliamos vėlesniam laikui, o tai gali sukelti tam tikrų nesklandumų aptarnaujant klientus pasibaigus karantinui.

„Rezervacijos nukeliamos vėlesniam laikui. Tad jei koronaviruso plitimas bus suvaldytas, ateis laikas, kai karantiną panaikins, ir vėl turėsime galvoti, kaip priimti visus žmones, kurie šiuo metu atsideda vizitus vėlesniam laikui“, – Eltai sakė ji.

ELTA primena, kad nuo lapkričio 7 dienos šalyje įvedus karantiną, kirpyklos, grožio, tatuiruočių salonai gali tęsti darbą, jei laikomasi higienos reikalavimų. Privalomos kaukės, išankstinė registracija.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

earht king

pagal darbo paskirti tai tegul geriau tos manikurus nagus dažytojos ima penzelius ir varo statybu organizacijose isidarbina statybos aikštelese ir dažo špakljuoja tinkoja juk ar ne darbas ir pensija ir stažas eina ir halturu yra tik spiek, dirbk o čia matai kokios ponios grožybes atlieka ponams kur matyta, juokas žiūrint į tas amatininkes po karo vyrai kirpo vyrus ir gyveno ir neverkdavo ir darbo turėjo ir juk kirpimas kiek kainavo, rublis ir gana, o dabar kur tau euru sukuri sukurė ir kiek pasakė mokėk už trys plaukus ir kirpimas visu vienodas pagal viena podelio modeli, arba vaikus nukerpa žinai baidykles leles geriau atrodo, arba suktuka susuka galva skudurais prisuka pilna galva nežinai ar ten plaukai ar popieriai, ir juk tas sušukavimas 150euru, 120euru dar ant kokio amatininko užšokai, vyti lauk tos nenaudelius pinigu sukėjus, vyti vyti vyti neleisti dirbti o vaikus beržines košes pamaitinti, dėl tvarkos tvarka būtų gera, o ne gaidino kirpimo vaga, palikta,

Manikiūristė

Pradėjau dirbti prieš pat karantiną. Kadangi nebuvau pradirbusi 3 mėn tai nieko ir negavau iš valstybės. Klientų nespėjau susirasti taip greit. Praėjusį mėn susumokėjau už nuomą ir mokesčius sodrai. Liko 13 eur... Šis mėnuo bus tikrai minusas, bet tyliai laukiu kol arba viskas praeis arba teks nutraukti veiklą. Pastebiu, kad po keletą meistrių per savaitę išparduoda viską, matomai keičia kryptį, nes kitur kad ir minimumą gauni, o mano atveju vos ne taip, kad dirbu iš idėjos. Gerai, kad vyras iš savo algos išlaiko 4 asmenų šeimą... mokesčius moku ir rodau, kad uždirbu minimumą dėl stažo, nors jų neuždirbu... Tokia mano realybė. O jei kitoms tik pamažėjo klientų, tai skųstis nėra ko, ar 1000 ar 2000 vistiek pragyvent įmanoma...

As

Visiems dabar sunku. Kirpyklos darbuotojai labai priklausomi nuo klientu. Jei nera klientu- nera ir algos. Viska susimoki ir gale menesio algai gali ir nelikti pinigeliu. Viena diena bajoras buni, kita- ubagas. Ar visos turi tiek klientu, kad nuo ryto iki vakaro istisai klientai nesustodami eina, juk ne uz prabutas valandas atlyginimas eina. Zmoniu labai sumazejo, o mokesciai tie patys liko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS