Gynybos finansavimas kitąmet sieks 2,71 proc. BVP | kl.lt

GYNYBOS FINANSAVIMAS KITĄMET SIEKS 2,71 PROC. BVP

Finansavimas krašto apsaugai kitąmet turėtų siekti apie 2,06 mlrd. eurų arba 2,71 proc. bendrojo vidaus produkto, rodo ketvirtadienį paskelbtas 2024 metų valstybės biudžeto projektas.

Didžiąją dalį šių lėšų – apie 1,93 mlrd. eurų arba 2,52 proc. BVP – sudarys biudžeto asignavimai.

Likusi dalis finansavimo bus skiriama iš bankų solidarumo įnašo – šie pinigai galės būti naudojami tik infrastruktūrai.

Finansų ministerija teigia, kad saugumo stiprinimui kitų metų biudžete iš viso papildomai numatyta 392 mln. eurų. Papildomi asignavimai krašto apsaugai sudarys 59,8 mln. eurų.

Pinigai iš bankų solidarumo įnašo – apie 280 mln. eurų – bus skirti kariniam mobilumui ir karinei infrastruktūrai. Kariniam mobilumui skirta lėšų dalis nuguls Susisiekimo ministerijos asignavimuose, karinei infrastruktūrai – Krašto apsaugos ministerijos asignavimuose.

Dar beveik 3 mln. eurų numatyti Viešojo saugumo tarnybos (VST) apginklavimui, 19 mln. eurų bus skirti kibernetiniam saugumui stiprinti, 30 mln. eurų – parengties galimai avarijai Astravo atominėje elektrinėje stiprinimui. Šie pinigai atsidurs kitų institucijų, ne Krašto apsaugos ministerijos asignavimuose.

Vyriausybei ketvirtadienį pritarus kitų metų valstybės biudžeto projektui, toliau jį svarstys Seimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Blinda

Pinigai, skirti Krasto apsaugai, turi buti naudojami ginklams ir kareiviu mokymams, o ne "nusesti" KAM kabinetuose. Laikas jau ten daryti griezta tvarka!

Palaida bala

Kas cia nuotraukoje per atgyvenos? Kur "Patriot", "Atacams" sistemos? Kur smogiamieji dronai?

Algis

Yra NATO sutartis ir mes esame saugus, cia tik pinigu svaistymas ir konservatoriu lobizmas. Geriau mokytojams ir pareigunams atlyginimus pakeltu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS