Gyventojai įvertino ekonominę padėtį: 23 proc. gyventojų tiki, kad namų ūkių padėtis gerės | kl.lt

GYVENTOJAI ĮVERTINO EKONOMINĘ PADĖTĮ: 23 PROC. GYVENTOJŲ TIKI, KAD NAMŲ ŪKIŲ PADĖTIS GERĖS

  • 3

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis sausį buvo minus keturi ir per mėnesį padidėjo keturiais proc. punktais. Rodiklio didėjimą lėmė teigiami visų jo sudedamųjų dalių pokyčiai.

Sausį, palyginti su gruodžiu, gyventojai optimistiškiau vertino šalies ekonominės padėties perspektyvas: 22 proc. tikėjosi, kad šalies ekonominė padėtis per ateinančius metus gerės (gruodį – 17 proc.), manančiųjų, kad padėtis blogės, dalis sumažėjo šešiais punktais iki 37 procentų.

Namų ūkio finansinės padėties prognozės, palyginti su gruodžiu, taip pat buvo šiek tiek optimistiškesnės: 23 proc. gyventojų tikėjosi, kad jų namų ūkių finansinė padėtis gerės, 15 proc. manė, kad ji blogės (gruodį – po 20 proc.).

Per metus – sausį, palyginti su 2022 metų sausiu – vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo vienu punktu. Gyventojai šiek tiek optimistiškiau vertina namų ūkio finansines ir šalies ekonominės padėties perspektyvas, blogiau – savo namų ūkio finansinės padėties pasikeitimą per praėjusius metus.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime sausį skyrėsi vienu punktu: mieste jis buvo minus keturi, kaime – minus penki. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo trimis, kaime – penkiais punktais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Geres keliems procentams

Visokiems vagims ir ju pakirksnuciams.

yja

Viltis durniu motina, o motina savo vaikus myli

Cia

kaip.Geres, nes jums taip norisi, ar kazkokiom fantastinem priemonem bus pagerintas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS