Gyventojus pasieks informacija apie prašymus skirti paramą | kl.lt

GYVENTOJUS PASIEKS INFORMACIJA APIE PRAŠYMUS SKIRTI PARAMĄ

Šalies gyventojams, kurie užpildė popierinius prašymus skirti dalį pajamų mokesčio paramai ir Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) juos atsiuntė įprastu paštu, Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) bus pradėti siųsti informaciniai pranešimai apie prašymuose įrašytus paramos gavėjus, praneša VMI.

Kaip nurodo VMI, gyventojų, gausiančių pranešimus, yra beveik 33 tūkst. Nesinaudojantys EDS, pranešimus gaus klasikiniu paštu.

„Siekdami užkirsti kelią neteisėtam asmens duomenų naudojimui ir sukčiavimui, tais atvejais, kai paštu atsiųstame gyventojo prašyme yra nurodyti kiti paramos gavėjai nei ankstesnių metų prašymuose, gyventojui, kurio vardu pateiktas popierinis prašymas apie tokį pajamų mokesčio dalies paskyrimą, siunčiame informaciją, kad jis matytų, ar niekas neteisėtai nepasinaudojo jo asmens duomenimis“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė,

Kaip teigia S. Aliukonytė-Šnirienė, jei gyventojas tokio prašymo neteikė (t. y. prašymą, galimai pasinaudojęs gyventojo asmens duomenimis, pateikė kitas asmuo), apie tai gyventojas gali pranešti VMI prisijungęs prie „Mano VMI“.

Nuo 2020 metų prašymus skirti dalį pajamų mokesčio paramai gyventojai galės pateikti tik elektroniniu būdu prisijungę prie EDS. Prašymą bus galima pateikti savarankiškai arba atvykus į bet kurią apskrities VMI. Popieriniai prašymai, atsiųsti paštu ar pateikti tiesiogiai, VMI nebebus priimami.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pensininkui

Atidžiau reikia skaityti

Pensininkas

KĄ jus čia nesąmonėm užsiiminėjate.Iš kur pas paramos prašytoja kompiuteris ir internetas..Ką jūs čia paistote.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS