Į Astravo AE reaktorių pradėtas krauti branduolinis kuras | kl.lt

Į ASTRAVO AE REAKTORIŲ PRADĖTAS KRAUTI BRANDUOLINIS KURAS

Penktadienį, rugpjūčio 7 d., į pirmojo Astravo atominės elektrinės (AE) bloko reaktorių pradėtas krauti branduolinis kuras, praneša valstybinė Baltarusijos naujienų agentūra „BelTA“.

Apie pradėtą branduolinio kuro krovimą į reaktorių pranešė ir Rusijos atominės energetikos korporacija „Rosatom“, kurios antrinė bendrovė yra pagrindinė Astravo AE rangovė.

Penktadienio rytą į aktyviąją reaktoriaus zoną pradėtos krauti branduolinio kuro kasetės. Iš viso bus pakrautos 163 kasetės ir atlikti reikalingi bandymai.

Kaip skelbia „BelTA“, kiekvieną kasetę sudaro 312 branduolinio kuro elementų, kurių skersmuo – 9 mm, o aukštis – 4 m. Vieną kasetę sudaro 571 kg branduolinio kuro.

Energetinis Astravo AE paleidimas ir prijungimas prie Baltarusijos elektros energijos sistemos planuojamas ketvirtąjį šių metų ketvirtį.

Baltarusija 2 400 megavatų (MW) galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Jėgainę sudarys du 1 200 megavatų galios blokai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

negi

gudai sutiko buti savizudziais kaip fanatikai musulmonai o gal tai apsauga nuo vyruso kas zino tuos /mokslininkus/ kurie dar nedaaugo iki genijaus NTeslos kurio isradymai iki siol slepiami iliuminatu?...

Baba

Nugi nepavojinga........šiaudais kurenama

Va \\\\\.../////

jau kokia kūva urano.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS