Prekybos, grožio ir sporto paslaugų specialistams – nemokami tyrimai dėl koronaviruso | kl.lt

PREKYBOS, GROŽIO IR SPORTO PASLAUGŲ SPECIALISTAMS – NEMOKAMI TYRIMAI DĖL KORONAVIRUSO

Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas ir leidus tam tikrų ne maisto prekių parduotuvių veiklą bei paslaugų teikimą, nuo ketvirtadienio šių sričių specialistai nemokamai kviečiami išsitirti, ar šiuo metu neserga koronavirusu.

„Nuo rytojaus, vasario 11 dienos, registruotis į tyrimą gali prekybos, grožio ir sporto paslaugų specialistai, taip pat šias veiklas vykdantys įmonių darbuotojai, tiesiogiai dirbantys su klientais. (...) Net jeigu nejaučiate jokių koronavirusui būdingų simptomų, jūs galite sirgti besimptome forma ir taip platinti virusą kitiems“, – rašoma Vyriausybės pranešime.

Kaip BNS informavo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atstovė spaudai Aistė Šuksta, ši priemonė – vienkartinė. Ji taip pat teigė, kad mobiliuosiuose punktuose prioritetas bus teikiamas simptomus jaučiantiems žmonėms.

„Savivaldybės užtikrino, kad mobiliuosiuose punktuose bus siekiama profilaktiškai ištirti maksimalų kiekį norinčiųjų, tačiau įvertinus simptominių besikreipiančiųjų srautus“, – kalbėjo ji.

Savivaldybės užtikrino, kad mobiliuosiuose punktuose bus siekiama profilaktiškai ištirti maksimalų kiekį norinčiųjų, tačiau įvertinus simptominių besikreipiančiųjų srautus.

Registruotis tokiam profilaktiniam tyrimui galima per Karštąją koronaviruso liniją 1808 – tiek telefonu, tiek internetu.

Pats ministras vėliau spaudos konferencijoje teigė dar negalintis pasakyti, kokio kiekio žmonių papildomai tikimasi kasdien sulaukti mobiliuosiuose punktuose.

„Piko metu, kada buvo laboratorijos visos perkrautos, darydavom 15–16 tūkst. testų, sumažėjus simptominių skaičiui, vakcinavus medikų bendruomenę, tie skaičiai nukrito iki 6–7 tūkst. testų, tai reiškia, kad mes galėtume veikti tose ribose. Gyvenimas parodys, pasižiūrėsim, kiek čia kreipsis“, – sakė A. Dulkys.

Savo ruožtu premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad testai nėra privalomi, tačiau Vyriausybė juos pasidaryti rekomenduoja.

„Vėliau ragintume darbdavius savo darbuotojus testuoti reguliariai. Arba tuos verslininkus, kurie neturi darbdavio, nes vykdo veiklą individualiai, taip pat testuotis reguliariai, tam yra numatyta speciali priemonė“, – kalbėjo ji.

Vyriausybė pirmadienį sutarė skirti 30 mln. eurų darbuotojų testavimui nuo koronaviruso. Pasak ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušinės Armonaitės, planuojama, kad parama galės pasinaudoti smulkios ir vidutinės įmonės, kurių veiklą apribojo karantinas.

Anot jos, bus skiriama 12 eurų už vieną greitąjį antigeno arba greitąjį serologinį antikūnų tyrimą.

Ministerijos teigimu, už šias lėšas bus galima testuoti apie 100 tūkst. darbuotojų, o vienas žmogus per tris mėnesius galėtų būti patikrintas 12 kartų.

Į pagalbą galės pretenduoti tie verslai, kurie per pastaruosius dvejus metus nėra išnaudoję 200 tūkst. eurų valstybės pagalbos kartelės. Darbuotojams tyrimai turi būti atliekami reguliariai, kompensacijos  bus pervedamos įmonėms nuolat pagal atliktų tyrimų skaičių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

B

Negala testuotis po testo nors ir sveikas bus korona

Mr

Negalima tikritis iš karantino neišeisim iki rudenio jie prirašinėja sveikus varo i karantima

SUSIJUSIOS NAUJIENOS