I. Hofmanas: premjerė mus išgirdo, žada atsižvelgti į problemas | kl.lt

I. HOFMANAS: PREMJERĖ MUS IŠGIRDO, ŽADA ATSIŽVELGTI Į PROBLEMAS

Lietuvos žemdirbiams pirmadienį pradėjus protestus ir visoje šalyje deginant laužus, Lietuvos žemės ūkio tarybos atstovai susitiko su premjere Ingrida Šimonyte.

Tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas sako, kad susitikimas – sėkmingas, premjerė žada atsižvelgti į problemas.

„Buvo labai konstruktyvus darbinis pokalbis ir dialogas įvyko, premjerė mus išgirdo ir į daugelį problemų bus atsižvelgta. (...) Suskystintų dujų akcizas, saugotinų teritorijų plėtra, daugiamečių pievų problemas spręsti įpareigojo Žemės ūkio ministeriją“, – po susitikimo pirmadienį žurnalistams sakė I. Hofmanas.

„Sekantį susitikimą premjerė siūlo kovo mėnesį, bet jau dėl tolimesnių veiksmų mes tarsimės su savo bendruomene ir tarsimės, ką daryti toliau“, – teigė jis.

Buvo labai konstruktyvus darbinis pokalbis ir dialogas įvyko.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas taip pat teigė, kad susitikimas buvo efektyvus, pasak jo, premjerė turi „daugiau galių“ ir mato situaciją geriau negu atskiri ministrai.

„Tos temos yra daugeliui bendros ir aš manau, kad matyt yra natūralu, kad pažadai arba susitarimai yra tvirtesni, kai jie yra pas premjerę“, – žurnalistams po susitikimo teigė K. Navickas.

Ministras pridūrė, kad klausimas dėl daugiamečių pievų pirmadienį detaliai nenagrinėtas, dėl to ūkininkai šią savaitę vyks tartis su eurokomisaru, atsakingu už žemės ūkį.

„Daugiamečių pievų atstatymas čia nebuvo nagrinėjamas labai detaliai, nes premjerė sako, kad čia per daug techninis klausimas ir aš su tuo sutinku. Ūkininkai važiuoja pas žemės ūkio komisarą ketvirtadienį ir mes pasiderinome pozicijas. Yra naujas siūlymas, praeitą penktadienį buvo aptartas su ūkininkų atstovais ir mes tą siūlymą norime pateikti Komisijai, tikiuosi ir ūkininkai aptars panašius dalykus ir jeigu gaunam palaiminimą iš Komisijos, tai kai kuriais klausimais tikimės, kad problema spręsis“, – sakė K. Navickas.

Ūkininkų atstovas I. Hofmanas, be kita ko, atkreipė dėmesį, kad dėl pieno krizės nieko konkretaus susitarta nebuvo.

„Dėl pieno klausimas vis tik liko atviras, nieko konkretaus, padiskutavom, bet tai nebuvo iki galo, išsamiai rasti tie sprendimai“, – sakė tarybos pirmininkas.

Tuo metu į ūkininkų įtarimą, kad per Lietuvą iš Rusijos vežami grūdai patenka į Lietuvos rinką, anot jo, ketinama pažvelgti atidžiau.

„Kad pasilieka (Rusijos grūdai Lietuvoje – BNS), tokios statistikos nėra, yra tik spėliojimai ir įtarimai, kad taip gali būti. Gali būti ir sumaišomi, bet kad tranzitu keliauja apie 250 tūkst. tonų buvo perkrauta per mūsų uostą, tai taip, faktas yra šitas. Ir ką pasakė premjerė, kad jie pabandys su Baltijos šalimis susirinkti informaciją ir pažiūrėti, kokių galėtų imtis sprendimų“, – sakė I. Hofmanas.

Susitikime taip pat dalyvavo ir Aplinkos ministerijos atstovai.

I. Hofmanas anksčiau sakė, kad laužai nuo 14 valandos maždaug tris valandas degs visuose Lietuvos rajonuose, proteste dalyvaus daugiau nei 50 ūkininkų organizacijų, o kitas renginys planuojamas sausio pabaigoje.

Ūkininkai protestuoja prieš Vyriausybės vykdomą žemės ūkio politiką, padidintus suskystintų naftos dujų akcizus, daugiamečių pievų atstatymą, ragina spręsti pieno krizę ir kitas problemas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Istorijos mokytoja

Tai ką , suvažiavo buožės amerikietiškais visureigiais ? amerikietiškais traktoriais ? paskui eis pamedžioti pusiau automatiniais vinčesteriais , brauningais ? vėliau pavarys į Egiptą pasidegint ? pavasarį dejuos į ekraną , kad derlius žlunga , potvyniai , badas bus . Vasarą mekens, kad sausra , vėl badas bus .

Be jokios abejonės

Apgaus PIŠ 100% Šia ultraglobaliste negalima tikėti.

asas

patikejo lesbiu pidaru ir pedofilu virsininke
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS