Į kino teatrus – be kaukių, bet su galimybių pasu: kai kurie žmonės liko už durų | kl.lt

Į KINO TEATRUS – BE KAUKIŲ, BET SU GALIMYBIŲ PASU: KAI KURIE ŽMONĖS LIKO UŽ DURŲ

  • 13

Daugelio laukta diena išaušo – po kone metų pertraukos nuo penktadienio kino salėse nebereikia kaukių, grįžo spragėsiai, galima gurkšnoti ir vaisvandenius. Tačiau tai reiškia ir kitą faktą – nauja tvarka apribos dalies žmonių galimybę lankytis kine, nes į filmus bus įleidžiami tik su galimybių pasais.

Vos tik atsivėrus durims į kiną išsiruošė ir vilnietis Robertas su dukromis. 

Super, aš laimingas labai. Vaikai laimingi, o tai yra svarbiausia“, – LNK žinioms sakė vyras.

Tėtis juokiasi, kad sunkiai prisimena, kada paskutinį kartą buvo kine. Kino magija su kauke ir be užkandžio – ne magija.

„Mes nėjome. Šiandien pirma diena, kai galėsime turbūt nusiimti kaukes. Aš esu pasiskiepijęs, vaikus taip pat paskiepyčiau, jeigu tik būtų galimybė“, – teigė Robertas, kuris su dukromis kine lepinosi gėrimais ir spragėsiais. 

Visgi grįžę spragėsiai džiugina ne visus. Dėl cukraus nerimaujančios močiutės nešvenčia. 

„Mes einame filmo žiūrėti, – sakė LNK kalbinta moteris, kurios anūkų rankose – spragėsiai. – Bet dabar tokios tradicijos, kad vaikai išreikalauja savo. Ir jiems tada filmas yra įdomesnis ir skanesnis. Aš asmeniškai prieš spragėsius.“ 

Vaikai tikino labai besidžiaugiantys.

Šią dieną po ilgos pertraukos džiugiausiai sutiko patys kino teatrai. 

„Labai puikios nuotaikos. Nuo pat ryto turime labai daug žiūrovų. Turime septynias sales ir penktadienio rytą įvyko praktiškai visi seansai. Tai buvo seniai“, – sakė „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas. 

„Socialiniuose tinkluose gavome audrą žinučių ir palaikančių žinučių, nes žmonės pasiilgo visos kino magijos. Visos paslaugos – tiek kino, tiek spragėsių“, – sakė  „Forum cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis. 

Į kino sales grįžę skanėstai, tikimasi, padės atsigauti didžiulius nuostolius patyrusiam verslui. 

„Žiūrovų skaičius su apribojimais sumažėjo trigubai, pajamų praradom penkis kartus. Tai milžiniški skaičiai“, – sakė D. Beržinis.

Ir nors pakilių nuotaikų netrūko, didžiuose kino teatruose įsigaliojęs galimybių pasas nepasiskiepijusius supykdė. Tik šie, anot atstovo, aktyvesni komentaruose nei eilėje prie kino. 

„Atakuojančių yra, tačiau jų mažuma. Ir manome, kad sveikas protas nugalės“, – teigė R. Bilinskas.

O ir tų, kuriems teko likti už durų, penktadienį netrūko. Tiesa, į kino sales nepatekę žmonės pripažįsta – kai tiek ribojimų, išeičių lieka nedaug.

„Aš negaliu su vaikais papulti į kino teatrą. Jie nori, o ką daryt, – teigė galimybių paso neturinti nesiskiepijusi moteris. – Kol dar galiu vaikščioti be jo, pabūsiu be jo. O vėliau bus matyt.“

„Šiandien buvo pirmas kartas, kad kažkur neįleido. Toliau visur važiuodavome, veikdavome tą, ką ir visada. Nesijautė. Gaila, kad anksčiau nepasiskiepijome. Bet yra, kaip yra“, – pasakojo kita moteris.

Visgi mažieji sostinės kino teatrai, tarkim, „Pasaka“ arba „Skalvija“ galimybių paso įsigalinti neskuba. 

„Pagalvojome apie tuos žmones, kurių tikrai yra nemaža grupė, ir jie netektų galimybės ateiti į kino teatrą. Manome, kad toks kompromisinis variantas gal bus ir geresnis“, – sakė „Skalvijos“ kino centro vadovė Vilma Levickaitė.

Anot jos, kino teatro gerbėjų antivakserių tikrai netrūksta. 

„Jaučiame, kad yra dalis žmonių, kurie neturi ir greitu metu neketina turėti galimybių paso. Tai jie klausia ir klausdami kažkaip planuoja artimiausiu metu ateiti ir apsilankyti iki rugsėjo 1-osios, o vėliau neaišku, kokie bus jų sprendimai“, – teigė V. Levickaitė.

Mažieji sostinės kino teatrai galimybių paso reikalaus nuo rugsėjo 1 dienos, likus kelioms savaitėms iki visoje šalyje paskelbiamo nepaskiepytųjų karantino.

 Daugiau – vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Vanda

Nenusipezėkite, jau ten visi taip ir lekia į tuos kino teatrus, šimtas metų, tie teatrai , barai, kavinės, restoranai, tegul bankrutuoja, jeigu vykdo debilų debilišką politiką !.

Kęstas Kadžiulis

Daug žmonių žinau pasiskiepijusių ir po to susirgusių. Tai dulky,sveikinu kad platini koronos ligą!!!

manau

Dulkys augina COVID burbulus, įdomu ką sakys kai juose sudygs židiniai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS