Į LB valdybą siūlomos J. Varanauskienė ir J. Šaučiūnienė | kl.lt

Į LB VALDYBĄ SIŪLOMOS J. VARANAUSKIENĖ IR J. ŠAUČIŪNIENĖ

  • 1

Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus pateikė prezidentui dvi kandidatūras į centrinio banko valdybą – į ją siūloma paskirti „Sodros“ vadovę Julitą Varanauskienę ir LB Korporatyvinių paslaugų departamento direktorę Jurgitą Šaučiūnienę, pranešė LB.

J. Varanauskienę siūloma paskirti valdybos pirmininko pavaduotoja, o J. Šaučiūnienę – nare.

„Abi kandidatės yra sukaupusios turtingą darbo viešojo sektoriaus ir privataus finansų sektoriaus įstaigose patirtį, turi solidžią vadovavimo, pokyčių vadybos bei praktinės lyderystės patirtį“,  – rašoma LB pranešime.

Vadybos ir administravimo išsilavinimą turinti J. Varanauskienė „Sodroje“ dirba nuo 2017 metų, o nuo 2019 metų gegužės jai vadovauja. Iki tol ji dirbo SEB banko finansinių paslaugų ir klientų aptarnavimo, namų ūkių finansų, gyvybės draudimo padaliniuose, dar anksčiau yra dėsčiusi ISM vadybos ir ekonomikos universitete.

Verslo ir vadybos magistrė J. Šaučiūnienė karjerą LB pradėjo 2021 metais tapusi Korporatyvinių paslaugų departamento Finansų skyriaus vadove, o nuo 2022 metų sausio vadovauja šiam departamentui. Ji yra LB atstovė ECB Biudžeto komitete bei Apskaitos ir pinigų politikos pajamų komitete.

Anksčiau J. Šaučiūnienė yra dirbusi keliuose didžiuosiuose komerciniuose bankuose, ji taip pat turi darbo „fintech“  sektoriuje patirties.

Pagal Lietuvos banko įstatymą valdybos pirmininko pavaduotojus ir valdybos narius šešeriems metams skiria prezidentas LB valdybos pirmininko teikimu.

Penkių narių Lietuvos banko valdyboje šiuo metu dirba 4 nariai: G. Šimkus, jo pavaduotojai Asta Kuniyoshi ir Raimondas Kuodis ir narys Simonas Krėpšta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirkeja

Prekybą internetu turi mažėti,nors nebuvo didelė.Katės maiše niekada neperku ir nepatinka pirkti paveikslą o ne prekę.Maximoje mažės prekyba pramonės pramoninėmis prekėmis vadinasi blogai.Galvokite ką darote.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS