Į pelno mokesčių lengvatą galės pretenduoti daugiau įmonių? | kl.lt

Į PELNO MOKESČIŲ LENGVATĄ GALĖS PRETENDUOTI DAUGIAU ĮMONIŲ?

Ekonomikos ir inovacijų ministerija nuo kitų metų siūlo liberalizuoti didelių gamybos, duomenų apdorojimo ar interneto serverių paslaugų projektų kriterijus, iki 20 sumažinant jų įdarbinamų minimalų žmonių skaičių. Tokiems projektams valstybė taiko pelno mokesčio lengvatą.

Ministerija siūlo atitinkamas Pelno mokesčio įstatymo pataisas – jeigu jos būtų priimtos, stambiais projektais būtų pripažįstami imlūs kapitalo investicijoms, bet dėl savo išskirtinumo sukuriantys mažiau nei numatyta dabar naujų ir gerai apmokamų darbo vietų.  

„Stambių projektų kriterijai neleidžia projektams, kurie yra imlūs kapitalo investicijoms, bet dėl savo išskirtinio pobūdžio sukuria mažiau naujų darbo vietų nei numatyta dabartiniame teisiniame reguliavime, būti pripažintiems stambiais projektais“,  – nurodo ministerija.  

Stambiais projektais būtų laikomi ir tie, kurie sukuria nuo 20 iki 149 naujų darbo vietų (dabar – daugiau nei 150), kai investuojama Vilniuje – nuo 20 iki 199 (200), o darbo vietos, kaip ir dabar, išlaikomos bent penkerius metus. Investicijų suma nekinta – jos turėtų siekti ne mažiau kaip 20 mln. eurų, o Vilniuje – bent 30 mln. eurų.

Tokius kriterijus atitiksiančios įmonės nemokėtų pelno mokesčio, o lengvata būtų taikoma iki 20 metų. 

Tikimasi, kad pakeitimai paskatins daugiau naujų aukštos pridėtinės vertės Lietuvos ir užsienio kapitalo projektų – vidutiniškai po 2-3 per metus, jie sukurtų vidutiniškai 85 darbo vietas, o vidutinis darbo užmokestis siektų bent 1860 eurų –  būtų papildomai sumokėta apie 400 tūkst. eurų „Sodros“ įmokų ir 340 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS