Į rudenį perkelta paroda „Ką pasėsi...“ planuoja sugrįžti garsiai | kl.lt

Į RUDENĮ PERKELTA PARODA „KĄ PASĖSI...“ PLANUOJA SUGRĮŽTI GARSIAI

  • 0

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje (VDU ŽŪA) netrukus po Nepriklausomybės atkūrimo pradėtos rengti parodos „Ką pasėsi...“ Lietuvoje seniai yra tapusios reiškiniu, kiekvieną pavasarį sutraukiančiu šalies agroverslo lyderius, žemės ūkio krypties mokslo atstovus, smulkiuosius verslininkus bei daugiatūkstantines minias lankytojų. Deja, 2020 m. dėl COVID-19 pandemijos ir įvesto visuotinio karantino planuota paroda neįvyko. 

Dabartinė situacija taip pat neleidžia prognozuoti, ar masiniai renginiai bus leidžiami jau kovą, t. y. tradiciniu parodos metu. Todėl „Ką pasėsi... 2021“ organizatoriai skelbia: šiųmetė paroda turėtų įvykti rugsėjo 23–25 dienomis. Ir ji aprėps pavasarinės parodos „Ką pasėsi...“ bei rudeninės parodos „Inno panorama“ turinius. Tad renginyje bus dar daugiau eksponatų, dar daugiau žemės ūkiui skirtų inovacijų, dar daugiau naudingų žinių sklaidos.

„Puikiai suprantame, kad paroda „Ką pasėsi...“ daugeliui asocijuojasi su pavasario Lietuvoje ir naujo žemės ūkio darbų sezono pradžia. Tačiau nuo mūsų nepriklausančios aplinkybės šiuo atveju skatina ieškoti naujų sprendimų. Tokio masto paroda rengiama ne vieną mėnesį. Ir strategiškai taikliai jai parinktas laikas yra labai svarbi sėkmės dalis“, – teigia VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktorius doc. Virginijus Venskutonis, pastebintis, kad daugelyje užsienio šalių reikšmingiausios žemės ūkio parodos tradiciškai vyksta rudenį, kai sektorius atsikvepia po intensyvaus darbų sezono ir pradedami kurti kitų metų veiklos bei plėtros planai. Tačiau VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko komanda vienašališkai tokio sprendimo nepriėmė – nuotoliniu būdu buvo atlikta ankstesnių parodų dalyvių apklausa bei išklausyta jų nuomonė.

„Pasvarstymų buvo įvairių – siūlyta renginį organizuoti balandžio pabaigoje ar gegužę, tačiau tuo metu ir ūkininkams, ir juos aptarnaujančioms agroverslo įmonėms yra pats darbymetis. Vis dėlto ir mūsų komandos, ir per 90 proc. apklaustųjų bei pagrindinio rėmėjo, bendrovės „Dotnuva Baltic“ nuomonės sutapo parodą „Ką pasėsi... 2021“ rengti rugsėjo pabaigoje, nes realu, kad tuo metu ji jau tikrai galės vykti. Žinios apie Europoje prasidedančią vakcinaciją nuo kovido pasigirsta vis dažniau, tad tikimės, kad šis virusas iki rudens bus suvaldytas“, – parodos datos pasirinkimo motyvus komentuoja V. Venskutonis.

VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko direktoriaus teigimu, „Ką pasėsi... 2021“ turėtų būti dar gausesnė bei turiningesnė, nes į ją perkeliami ir inovacijų skaidos parodos „Inno panorama“ elementai. Todėl parodoje dalyvausiančios įmonės norimiems parodyti eksponatams galės rinktis demonstracinius stendus arba vietą išskirtiniam vienetiniam produktui inovacijų alėjoje.

GALERIJA

  • Į rudenį perkelta paroda „Ką pasėsi...“ planuoja sugrįžti garsiai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS