I. Šimonytė apie priemones mažinti skurdą: kai kur – išmokos, kai kur – sprendimai leisti dirbti | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE PRIEMONES MAŽINTI SKURDĄ: KAI KUR – IŠMOKOS, KAI KUR – SPRENDIMAI LEISTI DIRBTI

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad priemonės skurdo mažinimui kai kur galėtų būti susijusios su išmokomis, kai kur – su žmonių įgalinimu.

„Galima bandyti veikti horizontaliai, per visas skurdo grupes, o vis dėlto galima veikti per tas grupes, kur skurdo rodiklis yra santykinai gerokai blogesnis negu bendras. Tos grupės yra labai gerai žinomos: tai yra vieniši pensininkai, vieniši tėvai su vaikais, paprastai mamos, neįgalieji. Jeigu koncentruoji pastangas per visą spektrą, tada ženklesnį rezultatą pasiekti būna gana sunku, bet jeigu tu koncentruoji pastangas, kur rodikliai yra blogausi, tada bendras rezultatas taip pat taisosi greičiau“, – žurnalistams antradienį sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, siekiant skurdo mažinimo, gali būti pasitelktos išmokos, neįgaliųjų įdarbinimo priemonės.

„Pirmos priemonės yra paprastesnės – priemokos vienišiems asmenims, (...) neįgaliųjų įdarbinimo priemonės, apie kurias diskutavome praėjusią kadenciją, bet galbūt pavytų taiklesnių pasiūlyti, kokias priemones taikyti, kad daugiau neįgaliųjų galėtų dirbti ir užsidirbti“, – sakė paskirtoji premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pPp

Moko mokantys, o nemokšos būtent mokina. Gal net Tamstai mokytis taisyklingai rašyti dar ne per vėlu... Pradėt patarčiau nuo linksnių derinimo, paskui pasirūpinti skyryba, na ir žodžių tvarka pasirūpinti nepakenktų.

taigi,-- ne mokinti,o MOKYTI ir ne vardinti ,o VARDYTI irt.t

ir tą k l a i d ą dažniausiai daro per TV.---Siūlau pastudijuoti ; - GRAMATINĖS formos ir jų vartojimas . 2002 m.--Ir dar, taisyklingai mokytis kalbėti--rašyti niekada n e p e r v ė l u .

>šimonyte--ne KAI KUR, o

Pirmiausia savo klaidas išsitaisyk, o jau paskui kitus mokink!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS