I. Šimonytė: ekspertų tarybos paprašyta parengti algoritmus dėl verslų veiklos | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ: EKSPERTŲ TARYBOS PAPRAŠYTA PARENGTI ALGORITMUS DĖL VERSLŲ VEIKLOS

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos yra paprašyta parengti algoritmus dėl to, kaip tam tikroms veikloms galėtų būti pasiūlyta dirbti, kai situacija dėl koronaviruso bus ne tokia rizikinga.

„Ką darysime jau kitą pirmadienį – mūsų ekspertų tarybos paprašyta, kad būtų parengti algoritmai, kaip būtų galima pasirinkus kažkokias mažiausiai rizikingas veiklas toms veikloms kažkuriame, jau saugesniame, etape galbūt pasiūlyti pradėti dirbti pagal tam tikrus reikalavimus“, – Seime per Vyriausybės valandą sakė I. Šimonytė, atsakydama į „darbietės“ Ievos Kačinskaitės-Urbonienės klausimą.

„Matome problemą. Nenorime, kad žmonės būtų uždaryti ilgiau negu būtina, bet dabar nėra tas laikas, kai galime kalbėti konkrečiai apie datas, kada kažką palaisvinsime“, – pridūrė premjerė.

I. Šimonytė taip pat pakartojo atsargiai vertinanti koronaviruso atvejų skaičius.

„Yra įvairių interpetacijų, mano pozicija reikalauja būti labai atsargiai. Aš atsargiai vertinu, kad turime vieną kitą geriau atrodantį skaičių negu turėjome prieš kelias savaites, bet tam, kad galėtume įsitikinti, kad tai yra tendencija, mums reikia dviejų pilnų savaičių. Tendenciją galėsime įvertinti tik kitą sekmadienį. Tada jau galėsime sakyti, kad judame konkrečia kryptimi“, – sakė I. Šimonytė.

Karantinas Lietuvoje galioja iki sausio 31 dienos. Jo metu apribota daugelis veiklų, neveikia kavinės, restoranai (išskyrus maistą išsinešti), daugelis parduotuvių, išskyrus maisto. Taip pat veikia vaistinės, veterinarijos, optikos ir ortopedijos prekių pardavimo vietos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS