I. Šimonytė su finansų ministre aptars kitų metų biudžetą | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ SU FINANSŲ MINISTRE APTARS KITŲ METŲ BIUDŽETĄ

  • 0

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį su finansų ministre Gintare Skaiste Vyriausybėje aptars kitų metų valstybės biudžetą.

Apie tai BNS informavo premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Pirmadienį finansų ministrė teigė, kad kitų metų valstybės biudžeto išlaidas reikės didinti ne mažiau kaip 1 mlrd. eurų – tokia suma bus skirta pandemijos sukeltos krizės suvaldymui.

Kaip BNS sakė G. Skaistė, papildomų pinigų bus skirta gydytojų priemokoms už darbą pavojingomis sąlygomis, jų darbo užmokesčiui didinti, darbuotojų prastovų ir savarankiškai dirbančių žmonių subsidijoms, nukentėjusių įmonių subsidijoms, taip pat pareigūnams apmokėti už viršvalandžius, susijusius su karantino suvaldymu.

Anot jos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos asignavimai didės ir dėl pensijų, kurioms ankstesnės Vyriausybės parengtame biudžeto projekte nebuvo numatytos visos reikiamos sumos.

G. Skaistė teigė kol kas negalinti tiksliau pasakyti, koks kitąmet gali būti valdžios sektoriaus deficitas.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas pirmadienį sakė, kad kitų metų deficitas gali siekti 7 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ar daugiau.

Kitų metų valstybės, taip pat Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) ir „Sodros“ biudžetų projektai, kuriuos parengė ankstesnė Sauliaus Skvernelio Vyriausybė, po pirmojo svarstymo Seime yra grąžinti Vyriausybei.

Antrasis biudžeto svarstymas Seime numatytas gruodžio 17-ąją, o tada po kelių dienų turėtų vykti projektų priėmimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS