Į tris gamyklas planuojama investuoti 190 mln. eurų, sukurti per 500 naujų darbo vietų | kl.lt

Į TRIS GAMYKLAS PLANUOJAMA INVESTUOTI 190 MLN. EURŲ, SUKURTI PER 500 NAUJŲ DARBO VIETŲ

  • 5

Trys įmonės į gamyklų statybą Radviliškio rajone, Marijampolėje ir Kėdainiuose planuoja investuoti 189,6 mln. eurų bei sukurti daugiau nei 500 naujų darbo vietų, pirmadienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Ministerija pranešė pasirašiusi sutartis su Lietuvos bendrovėmis „JPackaging“, „JPresswood“ ir Kipre registruota „Vengast Investment Ltd.“ pasirašė sutartis, kurioms suteiktas stambaus investicinio projekto statusas.

„Įgyvendinami stambių investicijų projektų iniciatyvą sudarome kur kas greitesnes ir paprastesnes sąlygas kurtis investuotojams, kartu suteikdami paskatas investuotojus priimančioms savivaldybėms“, – pranešime teigė viceministras Karolis Žemaitis.

„JPackaging“ už 20 mln. eurų Radviliškio rajone planuoja statyti gamyklą, kurioje bus naudojama pjautinė mediena – padėklai bei padėklų apvadai, Čia numatoma sukurti 150 naujų darbo vietų. 

„JPresswood“ Marijampolėje už 110 mln. eurų ketina statyti presuotų blokelių bei medienos plaušo izoliacinės vatos gamyklą, efektyviai naudojančią žaliavas. Čia numatoma sukurti taip pat 150 naujų darbo vietų.

Registrų centro duomenimis, „JPackaging“ ir „JPresswood“ įsteigtos 2022 metų gegužę, joms vadovauja „Juodeliai Group“ vadovas Andrius Zimnickas.

„Vengast Investment“ už 59,6 mln. eurų Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) statys naują naminių gyvūnų ėdalo gamyklą, efektyviai naudojančią žaliavas. Projektu numatoma sukurti 201 naują darbo vietą.

Pasak ministrės Aušrinės Armonaitės, šiuo metu ministerija yra pasirašiusi sutartis dėl keturiolikos stambių investicinių projektų, kurie padės sukurti beveik 4 tūkst. darbo vietų ir pritraukti daugiau kaip 1,25 mlrd. eurų investicijų.

Ministerija skelbia, jog nuo liepos 1 dienos įsigalios nauji stambių projektų kriterijai, pagal kuriuos įmonė turės sukurti nuo 20 iki 149, o kai investuojama Vilniuje – nuo 20 iki 199 naujų darbo vietų. Darbo užmokestis jose turės būti ne mažesnis kaip 1,25 savivaldybės, kurioje investuojama, vidutinio darbo užmokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

a prades elekrtinius laivus daryti Baltiske ! DDDD .debilu banda

tiek darbo vietų

tai tik voverėm juokint. Tuo labjau kad Lietuvoje be minimalkės, na gal dar biški daugiau, uždibt manau, neišeis. Taip kad bustep - trečdalis bus lietuviu aborigenu o kiti bus arba bulbašai arba ukrai katrie keisis su kiekviena mėnulio faze..Išvadas darykit patys

nejuokinkit

Tos investicijos dar gali buti pralostos, gerai kortai nepaejus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS