Įmonės nuo rugpjūčio turės mokėti dėl karantino atidėtą skolą „Sodrai“ | kl.lt

ĮMONĖS NUO RUGPJŪČIO TURĖS MOKĖTI DĖL KARANTINO ATIDĖTĄ SKOLĄ „SODRAI“

  • 0

Daugiau nei 4 tūkst. COVID-19 pandemijos paveiktų Lietuvos įmonių, pernai pasinaudojusių galimybe metams atidėti „Sodros“ įmokų mokėjimą, nuo rugpjūčio privalės grąžinti įsiskolinimą, šiuo metu siekiantį 117 mln. eurų.

Rugpjūtį įmonės turės mokėti ir atidėtąsias įmokas, ir einamąsias įmokas, prievolės nevykdantis verslas sulauks skolų išieškojimo, penktadienį pranešė „Sodra“.

„Draudėjai pagal suderintą mokėjimų grafiką turi mokėti atidėtąsias įmokas, o taip pat ir einamąsias įmokas. Jei įmonė nesilaikys įsipareigojimų, sprendimas atidėti skolų sumokėjimą neteks galios ir bus pradėtas skolų išieškojimas“ – pranešime teigia „Sodros“ įmokų administravimo skyriaus vedėjas Laimonas Rudys.

Anot pranešimo, pernai sudarius galimybę pandemijos paveiktam verslui atidėti „Sodros“ įmokų mokėjimą, ja pasinaudojo 6 tūkst. įmonių, atidėtoji skola sudarė 124 mln. eurų, šiandien ji yra sumažėjusi iki 117 mln. eurų. Skolingos iš viso yra 4,2 tūkst. įmonių.

L. Rudžio teigimu, dauguma įmonių pernai suplanavo, kad įsiskolinimą pradės grąžinti po metų – nuo šių metų rugpjūčio.

„Iki praeitų metų rugsėjo sudarėme galimybę teikti prašymus dėl įmokų sumokėjimo atidėjimo ir įsiskolinimo grąžinimo per pasirinktą bei suderintą laiką supaprastinta tvarka“, – sakė jis.

Pernai, antrojo karantino metu, „Sodra“ teikė pagalbą verslui, kurio veikla buvo apribota ir įmonė buvo įtraukta į pandemijos poveikį patyrusių draudėjų sąrašus.

Karantinui pasibaigus, jos galėjo pateikti prašymą dėl susikaupusių įmokų sumokėjimo atidėjimo supaprastinta tvarka, joms nebuvo skaičiuojamos palūkanos ir nereikėjo pagrįsti mokumo.

Įmonės pradėti mokėti įmokas galėjo ne vėliau kaip per metus nuo prašymo pateikimo, o maksimalus skolos padengimo terminas – ketveri metai nuo mokėjimo pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS