Įmonės regionuose bando išlikti: smulkieji verslininkai kooperuojasi į vieną internetinę parduotuvę | kl.lt

ĮMONĖS REGIONUOSE BANDO IŠLIKTI: SMULKIEJI VERSLININKAI KOOPERUOJASI Į VIENĄ INTERNETINĘ PARDUOTUVĘ

Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) pirmininkė Giedrė Stulginskienė sako, kad nors nuo trečiadienio įvedamos griežtesnės karantino priemonės yra reikalingos, jos neabejotinai atsilieps smulkiesiems ir vidutiniams verslams regionuose. Visgi ji pabrėžia, kad daugelis įmonių tikisi paramos iš Vyriausybės, ir priduria, kad verslai imasi įvairių iniciatyvų ir kooperuojasi siekdami išlikti rinkoje.

„Žinoma, karantino priemonės reikalingos, tačiau faktas, kad jos atsilieps verslui. Tauragės rajone tikriausiai 99 proc. verslų sudaro smulkusis ir vidutinis verslas. Vienintelė didelė įmonė apskrityje – „Vilvi Group“ ir su ja susijusios bendrovės.

Labiausiai (sugriežtintos karantino sąlygos – ELTA) atsilieps, žinoma, tiems verslams, kurie yra susiję su prekyba, kuriuos tiesiogiai palies naujieji ribojimai. Kalbant apie gamybos įmones, joms, aišku, karantinas atsiliepia mažiau. Gamybos įmonėms šiuo metu svarbiausia suvaldyti procesus dėl užsikrėtimų, dėl darbuotojų saugumo ir jų sveikatos“, – Eltai teigė G. Stulginskienė.

Visgi TAVA pirmininkė pridūrė mananti, kad „jau seniai reikėjo įvesti tokias priemones“. G. Stulginskienė taip pat teigė, kad daugelis smulkiųjų verslininkų viliasi, jog Vyriausybės suteikiama finansinė parama padės jiems išlikti rinkoje.

„Daugelis įmonių klausia, kokia bus Vyriausybės pagalba smulkiems verslams ir įmonėms, tiems, kas patiria tiesioginius veiklos ribojimus. Aišku, visi tikisi, kad (finansinė – ELTA) pagalvė šiek tiek padės, nebus visiško įmonių veiklos smukimo. Kiekvienas ribojamas verslas siekia pasinaudoti suteikiamomis galimybėmis“, – teigė ji.

COVID-19 pandemijos ir dėl jos įvesto karantino keliami sunkumai bei iššūkiai gali virsti ir naujomis galimybėmis verslui, pažymėjo G. Stulginskienė.

„Pavyzdžiui, mažosios parduotuvės, kurios gali priimti po vieną ar du žmones, galbūt dabar sulaukia net didesnio pirkėjų susidomėjimo, kadangi gali saugiau apsipirkti. Galbūt ir ūkininkai galėtų suteikti gyventojams tam tikrų paslaugų. Manau, kad visa tai kuria ne tik sunkumus bei iššūkius, bet atveria ir galimybes“, – Eltai sakė ji.

TAVA pirmininkė taip pat teigė, kad pastebima tendencija, kai smulkieji verslininkai, nebelikus galimybės prekiauti fizinėse parduotuvėse, kooperuojasi ir bando savo prekėmis prekiauti vienoje internetinėje parduotuvėje.

„Manau, kad verslininkai išnaudoja (internetinės prekybos galimybes – ELTA). Kiek žinau, yra ir naujų internetinių parduotuvių, kurioms labai gerai sekasi. Kai kurios iš jų priglaudžia ir kitus smulkiuosius verslus. Įmonės ir smulkieji verslininkai dažnai kooperuojasi į vieną internetinę parduotuvę, suteikdami galimybę apsipirkti platesniam ratui pirkėjų (...). Tačiau svarbu paminėti, kad visgi ne visiems pavyksta“, – sakė ji.

Galiausiai G. Stulginsienė pridūrė, kad Tauragės apskrityje, taip pat kaip ir visoje Lietuvoje, labiausiai nuo karantino kenčia su turizmu susiję verslai, viešbučiai, o naujieji karantino suvaržymai prekybininkams tiesiogiai palies ir smulkiuosius bei vidutinius verslininkus visuose regionuose.

Premjerės Ingridos Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas sekmadienį pratęsė karantiną iki sausio 31 d. Taip pat Vyriausybė sugriežtino ir karantino priemones: uždaromos visos parduotuvės, kurios neteikia maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS