Institucijos tikrina įmones, kaip šios laikosi pandemijos reikalavimų: pažeidimų skaičius nemažas | kl.lt

INSTITUCIJOS TIKRINA ĮMONES, KAIP ŠIOS LAIKOSI PANDEMIJOS REIKALAVIMŲ: PAŽEIDIMŲ SKAIČIUS NEMAŽAS

  • 0

Į komandą susibūrusios institucijos – policija, Darbo inspekcija, Visuomenės sveikatos centras – tikrina įmones, kaip šios laikosi pandemijos reikalavimų: ar dėvimos kaukės, ar laikomasi galimybių paso reikalavimų, ar darbuotojai testuojasi. Pažeidimų nustatyta ir ne vienas. Kai kurios įmonės įsileisti pareigūnų neskubėjo, praneša LNK.

Darbo dienos pradžia Vilniuje. Darbo inspektoriai keliauja patikrinti vienos iš įmonių. Netikėti svečiai pasitinkami prie įėjimo. Direktoriaus vietoje nėra. Į vidų inspekcija neįleidžiama. Pasitikęs darbuotojas galimybių paso iškart parodyti negali, o kaukę užsideda tik perspėtas. Pareigūnų dar prašoma palaukti. Šie kantrūs, bet kantrybė ne begalinė. Laukti tenka keliolika minučių. Visgi policijos neprireikia. Atvyksta atsakingas asmuo. Inspekcija įleidžiama, žiniasklaida lieka už durų. 

Kol viduje tikrinama tvarka, šalia lūkuriuoja projektuotoju dirbantis Valerijus. Vyras nesiskiepijo, koronavirusu jau persirgo. Dabar rodo galimybių pasą, kuris nebegalioja. 

Po valandos patikrinimų – rezultatai: surašytas tyrimų protokolas, gali grėsti bauda.

Panašių patikrinimų šiomis dienomis vyko ir daugiau. Pažeidimų skaičius nemažas, o atvejai kartojasi. Tai ir kaukių nedėvėjimas, ir nesiskiepijusių darbuotojų nesitestavimas. Įmonės pasirinktos pagal pasiskiepijusiųjų skaičių ir gaunamus skundus. 

Jeigu su pažeidimu sutinkama, dėl kaukių nedėvėjimo teks susimokėti 120 eurų baudą. 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS