Interneto prieigos neturi kas penktas namų ūkis | kl.lt

INTERNETO PRIEIGOS NETURI KAS PENKTAS NAMŲ ŪKIS

  • 2

Šiemet asmeninius kompiuterius namuose turėjo 77 proc., interneto prieigą – 82 proc. namų ūkių.

Kaip rodo Statistikos departamento duomenys, asmeninius kompiuterius turinčių namų ūkių dalis per metus nepasikeitė, o turinčių interneto prieigą – padidėjo 0,6 proc. punkto. Mieste kompiuterius ir interneto prieigą namuose turėjo atitinkamai 80 ir 84 proc. namų ūkių, kaime – 70 ir 78 proc.

Beveik visi namų ūkiai, turintys namuose interneto prieigą, naudojosi plačiajuosčiu ryšiu. 79 proc. interneto prieigą turinčių namų ūkių naudojosi plačiajuosčiu laidiniu ar belaidžiu fiksuotu ryšiu, 66 proc. – mobiliojo ryšio tinklais.

Pernai interneto prieigos neturėjo 18,5 proc. namų ūkių. Dauguma (66 proc.) namų ūkių, nesinaudojančių internetu namuose, nurodė, kad jiems internetas nereikalingas. Kitos svarbios priežastys, dėl kurių nesinaudota internetu namuose – reikiamų žinių neturėjimas (44 proc.) ir brangi įranga (18 proc.).

Išmaniuoju telefonu 2020 metais naudojosi 78 proc. 16–74 m. amžiaus asmenų. Iš 16–24 metų amžiaus gyventojų išmaniuoju telefonu naudojosi beveik visi (98 proc.), iš 65–74 metų amžiaus – 35 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pensininke

O vyresni žmonės dauguma moka elgtis su kompiuteriais ,išsamiais telefonais,taip kad jeigu pensininkas negalima sakyti kad jus nieko nemoka ir nesupranta.Yra tokių pensininkų kurie yra emigravę ,grįžę ,moka anglų kalbą ir puikiai naudojasi naujomis technologijomis.Taip kad nereikia smerkti ir žeminti vyresnius žmones.Jie yra protingesni,nes turi dar ir gyvenimo patirties.

Med.

Gerai kad neturi to interneto, visa informacija per TV.Žmonės neturintys interneto bus sveikesni ir laiką įdomiau leidžia ,negu tie, kurie neatsitraukia nuo dėžių ar telefonų.Mirs nuo vėžio sėdintys prie kompiuterių ir telefonų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS