Išmokėta daugiau kaip 300 mln. eurų tiesioginių išmokų avansų | kl.lt

IŠMOKĖTA DAUGIAU KAIP 300 MLN. EURŲ TIESIOGINIŲ IŠMOKŲ AVANSŲ

  • 0

Pareiškėjams, gaunantiems tiesiogines išmokas, jau išmokėta 308,9 mln. eurų avansinių išmokų.

Kaip nurodo Žemės ūkio ministerija, remdamasi Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) duomenimis, per pirmąsias dvi išmokų mokėjimo dienas tiesioginių išmokų avansinė dalis, sudaranti 308,9 mln. eurų, išmokėta 118,7 tūkst. paramos gavėjų.

„Šiandien mokėjimai vykdomi toliau. Be tiesioginių išmokų avansų mokėjimų išmokas gaus paramos gavėjai pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones „Ekologinis ūkininkavimas“ ir „Išmokos už vietoves, kuriose yra gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“, – nurodo ŽŪM.

13,7 mln. eurų pasieks 1 121 ekologiniu ūkininkavimu užsiimantį paramos gavėją, dar 13,7 mln. eurų bus pervesta beveik 24 tūkst. paramos gavėjų, ūkininkaujančių pagal KPP priemonę „Išmokos už vietoves, kuriose yra gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“.

Europos Sąjungos reglamentas įpareigoja valstybes nares avanso išmokas mokėti iki lapkričio 30 dienos, tačiau NMA visas avansines išmokas planuoja išmokėti spalio mėnesį. Iš viso paramos gavėjams planuojama išmokėti 320 mln. eurų sudaranti tiesioginių išmokų avansų dalis.

Tiesioginių išmokų avansas sudaro 70 proc. tiesioginių išmokų dalies, o pagal KPP priemones „Ekologinis ūkininkavimas“ ir „Išmokos už vietoves, kuriose yra gamtinių ar kitų specifinių kliūčių“ – 85 proc. skirtos paramos sumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS