Įstatymo projektas: bankams, kredito unijoms – naujas mokestis | kl.lt

ĮSTATYMO PROJEKTAS: BANKAMS, KREDITO UNIJOMS – NAUJAS MOKESTIS

Nustatyti finansų rinkos dalyvių apmokestinimo tvarką siūloma Finansų rinkos dalyvių mokesčio įstatymo projekte, kuri penktadienį įregistravo Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis.

Pagal siūlomą projektą, šio mokesčio mokėtojais būtų bankai; Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės valstybėse  licencijuotų užsienio bankų filialai, įsteigti Lietuvoje;  kitose negu Europos Sąjungos valstybėse licencijuotų užsienio bankų filialai, įsteigti Lietuvoje; kredito unijos; centrinės kredito unijos; vartojimo kredito davėjai; kredito davėjai.

Numatoma, kad mokesčio objektas – finansų rinkos dalyvių turtas, jei šio mokesčio mokėtojo turto vertė viršija įstatymo projekte nustatytą dydį (300 milijonų eurų). Šis turtas būtų apmokestinamas 0,03 procento mėnesiniu finansų rinkų dalyvių mokesčio tarifu.

Įstatymo projekte kalbama ir apie galimą atleidimą nuo mokesčio. Pavyzdžiui, bankai, centrinės kredito unijos vienerius metus būtų atleidžiami nuo pareigos mokėti mokestį, šiems subjektams pradėjus taikyti gaivinimo plane, parengtame vadovaujantis Finansinio tvarumo įstatymo nuostatomis, numatytas priemones. Galimybė atleisti nuo šio mokesčio mokėjimo numatyta, jei yra pradėtos bankroto ar restruktūrizavimo procedūros ir kitais atvejais.

Projektą parengęs Seimo narys Z. Jedinskis siūlo, kad mokestis būtų įskaitomas į valstybės biudžetą.

Siekiant papildyti nauju  mokesčiu administruojamų mokesčių sąrašą, parlamentaras taip pat kartu teikia Mokesčių administravimo įstatymo pakeitimo projektą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu jo

Palyginkit turinčio būstą (ir mokančio visus kitus mokesčius) žmogelio apmokestintinus šimtą tūkstančių ir banko tris šimtus milijonų siaubingu 0,03 procento tarifu... plius dar galimas atleidimas nuo mokesčio... Aišku: švedbankiai bus atleisti, jei kas ir mokės, tai lietuviškos unijos. Velniai nematė: šiaip ar taip ir tie, ir tie nuostolius iš klientų atsiims, su kalniuku dar. O vat žmogeliai atsiimt negali.

Visų pirma

reik galvoti kaip išvaikyti tuos valstybinius ,,prižiūrėtojus" su Vasiliausku priešakyje, pasivadinusius ,,Lietuvos bankas". Kai tuo tarpu jokio LIETUVOS BANKO NĖRA. Kaip ir pasirinkimo kur tu turi laikyti savo pinigus. Visus (tiek dirbančius, tiek darbdavius) įvairiomis priemonėmis verčia turėti sąskaitas UŽSIENIO BANKUOSE. Ir čia šiti sumauti a'lia prižiūrėtojai nemato nieko blogo. Dabar dar prasidėjo klijentų diskriminacija ciniškai verčiant naudotis tik internetine bankininkyste, kas yra pasirinkimo teisių pažeidimas. Informuokite plačiau apie tų pačių bankų užsienyje darbą - diskredituokite juos, nelindę į užpakalį be muilo. Tegul žino kad mes viską puikiai suprantame ir tegul nuskamba per Europą kaip jie dirba Lietuvoje.

pusgalviai prie valstybės vairo

kaimiečiai užsiima ekonomika, sako padarysim tvarką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS