Įvertinta Lietuvos savivaldybių pažanga atsinaujinančioje energetikoje | kl.lt

ĮVERTINTA LIETUVOS SAVIVALDYBIŲ PAŽANGA ATSINAUJINANČIOJE ENERGETIKOJE

Lietuvos energetikos agentūra atliko pirmąjį Lietuvos savivaldybių darnios energetikos plėtros pažangos vertinimą, kurio metu įvertinti savivaldybių pasiekimai atsinaujinančios energetikos ir energijos vartojimo efektyvumo srityse. Energetikos ministerija informuoja, kad tarp lyderių – Druskininkų, Birštono, Kauno miesto ir rajono bei Vilniaus miesto savivaldybės.

„Šis vertinimas, tikimės, taps stimulu savivaldybėms toliau žengti darnios ir draugiškos aplinkai energetikos keliu, o kartu su pažanga į regionus atkeliaus ir investicijos“, – pranešime cituojamas energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Kaip skelbiama pranešime, savivaldybių pasiekimai vertinti pagal vienuolika kriterijų. Tarp jų – savivaldybių prisiimti įsipareigojimai merų pakto susitarimuose, kuriuose savivaldybės savanoriškai įsipareigojo prisidėti prie Europos Sąjungos (ES) klimato ir energetikos tikslų, taip pat konkretūs pasiekimai atsinaujinančios energetikos ir energetinio efektyvumo srityse.

Vertinta, kokią pažangą savivaldybės yra padariusios energetinio planavimo, šilumos ūkio plėtojimo, daugiabučių namų renovacijos srityse, elektrą gaminančių vartotojų plėtra, ES paramos panaudojimas energetiniam efektyvumui ir žaliajai energetikai, elektromobilių infrastruktūros plėtra ir kt.

2019 metais atliktame savivaldybių pažangos, plėtojant darnią energetiką, vertinime aukščiausius balus surinko Druskininkų, Birštono, Kauno miesto ir rajono, Vilniaus miesto, Akmenės rajono, Anykščių rajono, Jonavos rajono, Klaipėdos miesto ir Alytaus miesto savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šakė[s]

ir traukinių nereikia, kaip andais pulkime juos su šakėmis :))))

...

JOKIŲ vėjo (velnio) jėgainių, jas paskui griaut bus be proto brangu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS