J. Narkevičius: yra rimtų darbų, kuriais reikia užsiimti, ir tuo užsiimu | kl.lt

J. NARKEVIČIUS: YRA RIMTŲ DARBŲ, KURIAIS REIKIA UŽSIIMTI, IR TUO UŽSIIMU

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad trys pasirašyti įsakymai dėl „Lietuvos pašto“ valdybos atleidimo yra, jo žodžiais, juristų pozicija.

„Tai yra juristų pozicija, pagal kurią ir vykdomi veiksmai. Toks būtų mano atsakymas. Yra rimtų darbų, kuriais reikia užsiimti, ir tuo užsiimu.

Pašto valdyba ir pašto darbas yra nuosekliai ne tik stebimas, bet ir vykdomas pagal teisės aktus. Valdyba ir visa veikla yra koordinuojama ir vykdoma“, – Vyriausybės valandoje sakė J. Narkevičius.

ELTA primena, kad Susisiekimo ministerija, pasinaudodama jai suteiktomis akcininko teisėmis, spalio 31 dieną priėmė sprendimą suformuoti naują akcinės bendrovės „Lietuvos paštas“ valdybą.

Buvusi „Lietuvos pašto“ valdyba iš Susisiekimo ministerijos yra gavusi trečią įsakymą, kuriuo valdyba buvo informuota, kad, ministerijos nuomone, ji vis dar eina pareigas iki lapkričio 26 d.

Kaip teigiama naujausiame „Lietuvos pašto“ valdybos rašte, ji viešai jau pranešė, taip pat informavo ministeriją vykusio susitikimo metu, kad, jų advokatų vertinimu, „Lietuvos pašto“ valdyba yra atšaukta 2019 m. spalio 31 d. ministro Jaroslavo Narkevičiaus įsakymu.

„Aiškumo tikslais dar kartą akcentuojame, kad valdyba veiklos nevykdo ir netęsia. Todėl abu vėlesni susisiekimo ministro J. Narkevičiaus įsakymai (2019 m. lapkričio 4 d., kurį gavome tik 2019 m. lapkričio 6 d., ir 2019 m. lapkričio 11 d., kurį gavome tik 2019 m. lapkričio 13 d.) yra neteisėti ir nesukuria mums pareigų bei atsakomybės ir nepadaro mūsų veikiančia valdyba.

Tokie sprendimai su mumis nebuvo derinti, mes nesame sutikę pratęsti darbo valdyboje, todėl negalime būti atsakingi už Susisiekimo ministerijos sprendimų vykdymą“, – teigiama valdybos rašte.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu jo

Edu uz 700 evru toliau. Labai svarbus uzsiemimas...

Kaip negėda

šeimai, giminei, kaimynams, buvusiems bendradarbiams į akis žiūrėti...

Ridas

Apgailetinas menkysta ir veidmainys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS