J. Rojaka: nuomos subsidijos verslui turėtų būti paleidžiamos nuo gegužės | kl.lt

J. ROJAKA: NUOMOS SUBSIDIJOS VERSLUI TURĖTŲ BŪTI PALEIDŽIAMOS NUO GEGUŽĖS

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka sako, kad nuo gegužės mėnesio turėtų startuoti nuomos subsidijų priemonė.

„Kalbant apie priemones, kurios yra pasiekiamos didelėms įmonėms, tos, kurios viršija 250 darbuotojų, tos, kurios nukentėjo nuo karantino, galės pretenduoti į nuomos subsidijas. Nuomos subsidijos turi būti paleidžiamos nuo gegužės mėnesio ir papildomai portfelinės garantijos. Tai galėtų būti ta priemonė, kuri suteiktų papildomo likvidumo“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje sakė J. Rojaka, atsakydama į parlamentaro Mykolo Majausko klausimą dėl paramos didžiausioms maitinimo įstaigoms.

Ji nurodė, kad, naujausiais duomenimis, verslui yra išmokėta 34 mln. eurų, pateikta paraiškų už 71 mln. eurų.

Viceministrė atkreipė dėmesį, kad paskutiniu metu buvo padaryta pakeitimų, siekiant užtikrinti sklandesnį paramos verslui mechanizmą.

„Kiekvienas pakeitimas tam tikram laikui sustabdo priemonės judėjimą, atitinkamai partneriai turėtų persiprogramuoti. Bet tikimės, kad po pakeitimų visas mechanizmas veiks kur kas sklandžiau. Dabar matome iš „Invegos“ duomenų, kad praktiškai kiekvieną dieną pateiktų paraiškų skaičius auga bent po 10 mln. eurų ir daugiau. Kai bus pajungti visi mechanizmai, išmokėjimas irgi bus atitinkamo lygmens“, – sakė viceministrė.

Seimas yra patvirtinęs ekonomikos skatinimo planą, kuriuo siekiama padėti išsaugoti darbo vietas ir pajamas, padėti verslui išsaugoti likvidumą, užtikrinti valstybės iždo likvidumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kodėl man

noekas nesubsidijuoja buto nuomos kainos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS