J. Rojaka: rengiamos dvi papildomos priemonės, padėsiančios stambiajam verslui | kl.lt

J. ROJAKA: RENGIAMOS DVI PAPILDOMOS PRIEMONĖS, PADĖSIANČIOS STAMBIAJAM VERSLUI

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka teigia, kad šiuo metu yra rengiamos dvi papildomos priemonės, kurios turėtų padėti stambiajam verslui šiuo ekonomikai sudėtingu laikotarpiu.

„Be tiesioginių paskolų (...), yra konstruojamos dar dvi papildomos priemonės, kurios atlieptų didelį verslą. Palūkanų kompensavimas, tiek lengvatinės paskolos yra orientuotos į SVV (smulkų ir vidutinį verslą – ELTA). Mes puikiai suprantame, kad didelis verslas susiduria su iššūkiais dėl COVID-19 pandemijos ir dėl darbuotojų skaičiaus poveikis rinkai yra pakankamai rimtas. Dvi papildomos priemonės, kurios turėtų palengvinti situaciją tiek didelėms įmonėms, tiek SVV, būtų tarpinių atsiskaitymų užskaitymas (...) ir fondų sukūrimas, kuris būtų nukreiptas į obligacijų išpirkimą“, – Seimo Biudžeto ir finansų komitete (BFK) sakė viceministrė.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, kurį sudaro 2,5 mlrd. eurų.

Vyriausybė taip atleis mokesčių mokėtojus nuo baudų ir delspinigių, sudarys galimybę atidėti arba išdėstyti išskaičiuoto gyventojų pajamų mokesčio mokestinės nepriemokos sumokėjimą. Vadovaujantis protingumo kriterijais sustabdomi mokestinių nepriemokų išieškojimo veiksmai,

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

STAMBUS ! o MAZAS ? per sakas ?

Anonimas

Stambus verslas valdo seima tai tie dabar atiduos mūsų mokesčių mokėtojų pinigus vergvaldžiam kurie ir savų pinigų nuostoliams turi bet padengs nuostolius is mūsų pinigų prakeikti vagys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS