K. Krupavičienė ragina netvirtinti V. Šapokos finansų ministru | kl.lt

K. KRUPAVIČIENĖ RAGINA NETVIRTINTI V. ŠAPOKOS FINANSŲ MINISTRU

Šalies profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė ragina netvirtinti Viliaus Šapokos finansų ministru.

Kaip praneša profsąjunga, dėl to K. Krupavičienė kreipėsi į „valstiečių“ partijos pirmininką Ramūną Karbauskį, „socialdarbiečių“ partijos lyderį Gediminą Kirkilą, Tvarkos ir Teisingumo partijos pirmininką Remigijų Žemaitaitį, lenkų rinkiminės akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjunga pirmininką Valdemarą Tomaševskį.

„Dabartinis laikinai einantis pareigas finansų ministras V. Šapoka pademonstravo savo neoliberalias nuostatas, kurios, mūsų supratimu, yra netinkamos siekiant įgyvendinti pasirašytą koalicijos sutartį, kurioje numatoma per penkis metus padidinti socialiniai sričiai skiriamą finansavimą iki ES vidurkio bei atitinkamai didinti perskirstymą per biudžetą“, – sako K. Krupavičienė.

„Rengiant strategiją tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimo didinimo, finansų ministras nuolatos priešinosi profesinių sąjungų siūlymams didinti viešojo sektoriaus finansavimą, kuris jau dabar yra nepakankamas, ir pasisakė tik už viešojo sektoriaus mažinimą“, – teigia profsąjungos pirmininkė.

Ji teigia, kad profsąjungos palaiko prezidento Gitano Nausėdos planus kurti šalyje gerovės valstybę ir pasisako už darbuotojų atlyginimą, kuris, anot jos, yra neatstatytas po 2008 metų krizės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to taip

jis neišbazarins. Jis - saviškiams dėžutiniams atiduos. O tie tai tikrai žinos kaip suryti ir nepaspringti

taip

nes tai vasiliausko /mokinys./ ir pensijas iki siol neindeksavo nes neleido eurosojuzas ir dar kazinkas is tos pacios mafijos vyt salin kol neisbazarino salies ir Nuseda turetu zinot kas ji pastate?.....

...

!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS