Kai Kalėdų Senis – darbdavys: kokių dovanų šventėms norėtų dirbantieji? | kl.lt

KAI KALĖDŲ SENIS – DARBDAVYS: KOKIŲ DOVANŲ ŠVENTĖMS NORĖTŲ DIRBANTIEJI?

  • 1

Tarp dovanų, kurių švenčių proga iš darbdavio pageidautų Lietuvos įmonių darbuotojai, dominuoja pinigai. Daiktinės dovanos nuo jų gerokai atsilieka. O 6,8 proc. dirbančiųjų net nebandė mąstyti, ko norėtų šventėms: „vis tiek beviltiška to laukti iš darbdavio“. Tokiomis įžvalgomis dalinasi tyrimą atlikęs specialistų paieškos portalas CVMarket.lt.

„Ar jūsų vaikai jau parašė laišką Kalėdų Seniui? Išvardijo viską, ką nori rasti Kalėdų naktį po egle? Deja, suaugusiųjų Kalėdų Senis nelanko, tačiau Kalėdų dovanas ir jie mielai priimtų. Ne vienam dirbančiam Lietuvos įmonėse savotišku Kalėdų Seniu tampa darbovietė ir darbdavys, – sako specialistų paieškos portalo „CVMarket.lt“ atstovė Raimonda Tatarėlytė. – Todėl artėjant šventėms nutarėme dirbančiųjų paklausti, kokios dovanos jie norėtų iš savo darbdavio Kalėdų proga?“

Skirtingai nei vaikai, suaugusieji pasirodė kur kas labiau nuspėjami ir pragmatiški. Iš apklaustų 1192 Lietuvos įmonėse dirbančių asmenų daugiau nei pusė (51,2 proc.) iš darbdavio lauktų piniginių dovanų: šiek tiek daugiau (26,9 proc. visų apklausos dalyvių) svajoja apie kalėdinę premiją, o darbdaviui labiau „skausmingo“ atlyginimo padidinimo nuo Naujųjų pageidautų beveik penktadalis (24,2 proc.). Netikėta, kad moterys dažniau pasisakė už šventinę premiją, o vyrai rinkosi atlyginimo padidinimą.

8,3 proc. apklausos dalyvių nutarė žvaigždžių nuo dangaus nesiekti, o pasvajoti apie papildomą laisvadienį šalia tų, kurios mums visiems jau priklauso per šias Kalėdas ir Naujuosius. Įdomu, kad tokių svajotojų tarp jaunesnių nei trisdešimties atsirado daugiau.

Tačiau 6 proc. dirbančiųjų, matyt, nusprendė, kad jei Kalėdos – stebuklų metas, tai galima pasvajoti ir apie paaukštinimą pareigose. O 4,2 proc. apsiribojo žemiškesniais dalykais: sporto klubo abonementu, bilietais į koncertą ar kitokį „pasikultūrinimą“.

Kelionės iš darbdavio norėtų 2,8 proc. Lietuvos dirbančiųjų. Beje, geidžiančių atsipūsti kur nors toliau nuo darbo daugiau buvo tarp moterų ir tarp vyresnių nei trisdešimties dirbančiųjų. 2,4 proc. respondentų pareiškė, kad tarp pasiūlytų dovanų variantų nesurado sau tinkamo.

Nemažai – net 14,1 proc. – atsirado ir tokių, kurie taip ir nesugalvojo, kokiam pamaloninimui iš darbdavio teiktų pirmenybę. Vyrams pasirinkti, ko norėtų iš darbdavio, sekėsi kur kas sunkiau nei moterims. Dar 6,8 proc. pareiškė esą pesimistai – nieko iš darbdavio nenorį, nes vis tiek nieko negaus. Nesunku įsivaizduoti jų reakciją, jei darbdavys vis dėlto įteiktų kad ir nedidelę dovanėlę.

„Savo norais lietuviai nedaug kuo skiriasi nuo užsieniečių“, – sako R. Tatarėlytė. Štai svetainė peakon.com apklausė 3000 Jungtinės Karalystės dirbančiųjų ir išsiaiškino, kad ir čia pirmauja piniginės dovanos: 34 proc. nurodė, kad pageidautų atlyginimo padidinimo, o 28 proc. – piniginio priedo. Apie kasmetines papildomas atostogas pasvajoja 15 proc. dirbančių britų, nepiniginio paskatinimo norėtų 8 proc. Tiek pat dirbančiųjų apsidžiaugtų, jei biure atsirastų katė arba šuo, 4 proc. – jei pasikeistų tiesioginis jų viršininkas, o 3 proc., jei įmonė persikeltų į geresnį biurą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,kaip atiDIRBES PILNA GARBO STAZA NORECIAU...,

gauti KALEDINE PENSIJA... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS