Kaip gyventojai vertina praėjusių metų ekonominės padėties pasikeitimus? | kl.lt

KAIP GYVENTOJAI VERTINA PRAĖJUSIŲ METŲ EKONOMINĖS PADĖTIES PASIKEITIMUS?

Šalies ekonominės padėties pasikeitimus per praėjusius metus vasarį gyventojai vertino geriau nei sausį: 36 proc. gyventojų teigė, kad per praėjusius 12 mėnesių ji pagerėjo, 19 proc. – kad pablogėjo, tuo tarpu sausį – atitinkamai 33 ir 23 proc., informuoja Statistikos departamentas.

Kaip teigiama pranešime spaudai, vertindami esamą savo šeimos finansinę padėtį, pusė gyventojų atsakė, kad jie daugiau ar mažiau sutaupo, 7 proc. – teigė, kad gyvena iš santaupų ar skolintų lėšų (sausį – atitinkamai 51 ir 8 proc.).

Nors šiek tiek sutaupyti per artimiausius metus tikėjosi 48 proc. gyventojų. Tuo tarpu 15 proc. apklaustųjų teigė, kad visiškai nesitiki nors kiek sutaupyti (sausį – atitinkamai 46 ir 17 proc.).

Palyginti su sausiu, vasarį Lietuvos gyventojai šiek tiek geriau vertino namų ūkio finansinės padėties pokyčius per praėjusius 12 mėnesių ir didesniems pirkiniams ketino išleisti daugiau.

Informuojama, kad, vertinant namų ūkio finansinės padėties perspektyvas per ateinančius metus, 23 proc. gyventojų tikėjosi, kad ji gerės, 11 proc., – kad blogės. Tuo tarpu sausį – atitinkamai 25 ir 12 proc.

Vasarį gyventojų nuomonė apie šalies ekonominės padėties perspektyvas beveik nepasikeitė: 29 proc. gyventojų tikėjosi, kad ji gerės, 20 proc. – kad blogės (sausį – atitinkamai 30 ir 21 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

#

Kiek milijonų buvo praeitais metais pasiskolinta ir kur jie buvo išleisti? Tuo viskas pasakyta apie ekonominę padetį šalyje... Šie metai ne kitokie vėl skolinamasi ir Kiniją šimtais tūkstančių remiame.. O metai dar tik prasidėjo.

...,didesniu paGEREJIMU nePASTEBEJAU...

TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS