Kaip keisis žvakių kainos ir kokios bus Vėlinės? | kl.lt

KAIP KEISIS ŽVAKIŲ KAINOS IR KOKIOS BUS VĖLINĖS?

  • 13

Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms žvakių gamintojai ir prekybos sektoriai pradeda ruoštis dar pavasarį. Tiesa, šiemet kai kurios žvakės pabrango, nes pakilo stiklo žaliavų kaina. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

Prekybos tinklų atstovai sako, kad žvakių gamyba šiemet pabrango penktadaliu.

„Tam didžiausią įtaką turėjo stiklo brangimas apie 40 proc. Ir tam įtakos turėjo Rusijos pradėtas karas su Ukraina. Žinoma, prisidėjo ir kitų energijos išteklių brangimas“, – teigė „Maximos“ atstovė Raminta Gecevičiūtė.

„Žvakių kainų pokytis neženklus, bet yra didėjantis. Tam įtaką padarė žaliavos, t. y. stiklo brangimas rinkoje“, – tikino „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė Eglė Krasauskienė.

Tačiau pasak pardavėjų, dauguma gyventojų kainų pokyčių net nepastebės, nes pasinaudojus siūlomomis akcijomis, žvakių ir kitų kapų reikmenų kaina padidės keliais centais arba išliks tokia, kaip ir praeitais metais.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Anot prekybos tinklų atstovų, artėjant lapkričio 1-ąjai, padidėja ne vien gėlių ir žvakių, bet ir maisto produktų pirkimas, mat žmonės lanko ne tik kapus, bet ir gimines.

„Yra trečia šventė pagal apyvartą po Velykų ir Kalėdų. Prie žvakių eina ir maistas, ir tortai, ir gėrimai, ir panašiai“, – aiškino „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Dalis miestiečių tikino, kad ruoštis Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms pradeda jau dabar. Pakalbinti praeiviai teigė žvakių pabrangimo bent kol kas nejaučiantys.

Pasak gyventojų, pagerbti artimųjų atminimą būtina, nes toks svarbus minėjimas būna tik kartą metuose.

Prekybos tinklai teigia, kad šiemet ruoštis lapkričio 1-ąjai žmonės pradėjo anksčiau.

„Pats didžiausias pirkimas prasideda dvi savaites prieš Vėlines. Tačiau dabar irgi nemažai žmonių perka žvakes, greičiausiai dairosi gerų kainų“, – teigė V. Budrienė.

„Palyginus praėjusią šių metų savaitę, su pernai tokiu pačiu laikotarpiu, tai žvakių nupirko net du kartus daugiau“, – informavo „Maximos“ atstovė.

Praėjus Vėlinėms, kapų reikmenys parduotuvių lentynose dar bus apie dvi savaites. Po to prasidės kalėdinė prekyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Onė

Nebeliko normalių įdėklų į žvakidės,dabar kiša stiklines su įlietomis žvakėmis tai tarša padidėja,be to žvakės nesudega,labai greitai gęsta,kokybė labai prasta

žiūrėjau senas fašistų kronikas konclageriuose

tai sakė, kad geriausia žvakė iš padegto kumpakosio, ar storo žmogaus

Anonimas

IR GYVIEJI PAVYDĖS MIRUSIEMS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS