Kazachstane įstrigo ir lietuvių įmonių vežėjai: visiems šokas | kl.lt

KAZACHSTANE ĮSTRIGO IR LIETUVIŲ ĮMONIŲ VEŽĖJAI: VISIEMS ŠOKAS

  • 7

Svarbi žinia iš Lietuvos vežėjų – Kazachstane, kuriame šiuo metu yra kilę dideli neramumai, yra įstrigusių Lietuvos vežėjų, tarp kurių ir Lietuvos piliečiai. Dėl stringančio mobilaus ir interneto ryšio susisiekti su jais sudėtinga, tačiau pavojus jų gyvybėms negresia, praneša LNK.

Kaip sakė Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos generalinis sekretorius Zenonas Buivydas, Kazachstane šiuo metu įstrigę apie keliasdešimt vežėjų.

„Jie yra tose pačiuose karštuose, bet kažkas jų gyvybei grėstų – mes to negirdime. Jie pranešė, kad jų vairuotojai mašinose stovi saugomose aikštelėse, bet karštuose taškuose. Sunku pasakyti, kiek tų vežėjų įstrigusių, bet kiek mes dabar apčiuopėme, yra keliasdešimt automobilių. Reikia suprasti, kad Kazachstanas yra didelė šalis, yra daug kelių, kurie veda į kitas šalis – į Kirgiziją, Uzbekistaną, Tadžikistaną. Dabar sienos uždarytos, dalis mašinų su kroviniais yra užstrigusios Rusijos–Kazachstano pasienyje, negali nei išvažiuoti, nei įvažiuoti. Yra paskelbta nepaprastoji padėtis“, – pasakojo Z. Buivydas.

„Taip pat girdėjome kad tiems, kas turi korteles, išduodama 20 eurų kartui. Stovi milžiniškos eilės žmonių, kurie norėtų nusiimti pinigų. Didžioji dalis institucijų nedirba... Toks chaosas, iš tikrųjų chaosas. Bet turėkime vilties, kad galbūt tai praeis be didelių ekscesų mūsų vairuotojų atžvilgiu. Mums, aišku, tai labai svarbu. Mes kreipsimės į diplomatines atstovybes prašydami, kad padėtų. Dabar kalba eina ne apie pelnus ar nuostolius, bet apie tai, kad žmonės galėtų saugiai sugrįžti namo iš tos neramumų krečiamos šalies“, – teigė jis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pasak pašnekovo, tarp užstrigusių vežėjų yra ir lietuvių.

„Turime keletą duomenų, kad yra Lietuvos Respublikos piliečių vairuotojų. Bet tikrai įmonės yra lietuviškos, o vairuotojai dažnai būna iš trečiųjų šalių, kurie nebijo vykti į trečiąsias šalis. Tai vis tiek yra egzotinės šalys, gan saugios, bet tiems, kas nepatyrę, Vakaruose yra vis tiek saugiau“, – aiškino Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos generalinis sekretorius.

Prašome, kad laikytųsi tose vietovėse, neitų patys į tuos mitingus ir nedalyvautų tuose neramumuose.

Esą Kazachstane šiuo metu sutrikęs ir ryšys, todėl su užstrigusiais vairuotojais kontaktuoti ypač sunku.

„Įmonės negali susiekti, sistema yra nebeveikianti. Suprantame, kad šalis yra neramumų krečiama. Visiems yra šokas, nes tai įvyko labai greitai. Mums pavyko susiskambinti su mūsų kolegomis, tokios pat asociacijos atstovais. Jie visi vylėsi, kad neramumai turėtų būti suvaldyti“, – kalbėjo Z. Buivydas.

„Mes kreipsimės į diplomatines atstovybes. Yra ruošiami raštai, kad galėtume kreiptis. Mes išplatinome pranešimą ir nariams, kad jie vengtų kelionių į šias šalis. Patys klientai nebekrauna mašinų – užsidarė ta kryptis. Bet prašome, kad laikytųsi tose vietovėse, neitų patys į tuos mitingus ir nedalyvautų tuose neramumuose, kad paskui neliktų kalti be kaltės“, – komentavo Z. Buivydas.

Scanpix nuotr.

„Manau, šiuo metu žmonės turi vilties, kad tai susitvarkys. Matome, kad ir vietinė aukščiausia valdžia priima įvairius netikėčiausius sprendimus, galbūt tai tas mases nuramins. Tikrai nežinau, čia jau yra aiškiaregių darbas“, – mintis dėstė pašnekovas.

GALERIJA

  • Kazachstane įstrigo ir lietuvių įmonių vežėjai: visiems šokas
  • Kazachstane įstrigo ir lietuvių įmonių vežėjai: visiems šokas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Melagi bandite Buivydai!

Tie vairuotojai,kad pasiektu Kazachstana,isvyko dar "prie grynuju". Tai kodel jie be pinigu!?? Ar ne todel,kad jusu banditines organizacijos imones,NIEKADA nemokejo vairuotojams dienpinigiu i reisa!?? Kaip ir niekada nemokejo ir nemoka visu kitu priklausanciu pinigu,juos tiesiog atvirai pagrobdamos is vairuotoju. Atsakyk,melagi bandite!

O vairuotojai

ten be pinigu ne todel,kad nei komandiruociu isakymu pasirasyti neduodate,nei puses numatomu dienpinigiu i reisa neismokate!??

pats laikas išreikšti susirūpinimą,

galima net gilų ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS