Kiaulių laikytojams skiriamos paramos: dar šiemet bus išmokėta 2,2 mln. eurų | kl.lt

KIAULIŲ LAIKYTOJAMS SKIRIAMOS PARAMOS: DAR ŠIEMET BUS IŠMOKĖTA 2,2 MLN. EURŲ

Lietuva gavo Europos Komisijos pritarimą ir kiaulių laikytojų, patyrusių nuostolių dėl COVID-19 sukeltos situacijos, prarastoms pajamoms kompensuoti galės skirti 2,2 mln. eurų laikinosios paramos. Šios kompensacijos turėtų būti išmokėtos iki šių metų pabaigos, pažymima Žemės ūkio ministerijos pranešime.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas jau ne kartą ragino Europos Komisiją neatidėliojant spręsti kiaulienos krizę – taikyti išskirtines finansines paramos priemones dėl rinkos sutrikdymo. Jis pabrėžė ir tai, kad valstybėms narėms reikėtų leisti savo ūkio subjektams teikti didesnę laikinąją valstybės pagalbą.

Europos Komisija įsiklausė į Lietuvos inicijuotą ir kitų šalių palaikomą raginimą kuo skubiau spręsti krizę kiaulienos sektoriuje ir leido iki kitų metų vidurio pratęsti laikinosios valstybės pagalbos teikimą ne tik šiam, bet ir kitiems nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiems sektoriams, nurodo ŽŪM. Išaugo ir laikinosios valstybės pagalbos (de minimis) ribos ūkininkams ir įmonėms.

Savivaldybėms pateikę prašymus kiaulių augintojai už kiekvieną liepos 1 d. – lapkričio 30 d. paskerstą kiaulę galės gauti 30 eurų kompensaciją. Didžiausia paramos suma, kurią nuo COVID-19 pandemijos pradžios galės gauti vienas pareiškėjas, padidinta nuo 225 tūkst. iki 290 tūkst. eurų.

„Džiaugiuosi, kad Europos Komisija ištesėjo pažadą ir mes galime paremti kiaulininkystės sektorių, kuris kalba apie bankrotus ir šiuo metu gyvena visai ne šventinėmis nuotaikomis“, – sakė žemės ūkio ministras K. Navickas. Tačiau, jo įsitikinimu, nacionalinių pastangų vis dėlto nepakanka. Šiai krizei būtinas ES lygio atsakas ir išskirtinės ES finansinės paramos priemonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kiaulių laikytojai

Laikyti galima katę, šunį. Kiaulės yra auginamos.

tai

kom kvailas mastymas juk prieto jaunimas ir skatinamas nedirbt o pinigus sues ne kiaules o tie padarai kurie jais dalinasi su tokiais paciais davusiais o runkelius kiaulems tai vietoje isaugins darbstus valstieciai juk prie sovietu nieks milijonu nedalino o klestejom bananu nebuvo bet sveiki buvom======

tai naxrena augint tas kiules

gal geriau uz 2,2 milj, uzpirkt kiaulienos ...visa lietuva per metus tiek nesues....nereikes augint vargt ir parduot uz 800 tukst , euru y europos rinka...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS