Kiek mokėtumėte už respiratorių? | kl.lt

KIEK MOKĖTUMĖTE UŽ RESPIRATORIŲ?

  • 31

Ar jūs jau esate apsirūpinęs respiratorių, pirštinių, dezinfekcinio skysčio atsargomis? Maistas ir asmens apsaugos priemonės šiuo metu yra paklausiausios prekės. Pastarųjų gauti įmanoma, tačiau kainos muša rekordus.

Internautai fiksuoja, kad minėtos priemonės šiuo metu kai kur pardavinėjamos net kelis kartus brangiau nei iki koronaviruso protrūkio. 

Pavyzdžiui, nurodoma, kad dezinfekcinis rankų skystis "Lesta" anksčiau kainavo keturiskart pigiau nei jo galima įsigyti dabar. 

Dezinfekcinio skysčio kainos įspūdingos ir skelbiu.lt skelbimuose. Pavyzdžiui, penki litrai rankų ir paviršių dezinfektanto  "Dezinf Care" – 40 eurų.

"Buvo pirktas parduotuvėje Lietuvoje, kadangi liko likutis, parduodu. LIKO TIK 5 VNT!" – raginama pirkti skelbime.

Toks pat kiekis kiek kitokio dezinfekcinio skysčio lietuviskoje interneto svetainėje dezin.lt buvo parduodamas net po 57 eurus.

FFP3 respiratoriai viename skelbimų skelbiu.lt šią savaitę buvo parduodami net po 18 eurų. Atsiliepęs prie skelbimo nurodytu telefono numeriu vyras teigė, kad skambučių nesulaukęs, todėl respiratorius nusprendė padovanoti medikams.

"Respiratoriai buvo pirkti patalpų valymui. Jie buvo pirkti brangiai. Jų man liko ir nusprendžiau parduoti. Nesulaukiau skambučių, kad norėtų kas pirkti. Planuoju juos paaukoti ligoninei ir išimsiu tą skelbimą. Daugiau klausimų nei kažko", – portalui kaunodiena.lt sakė vyras.

Į viršų šovė ir maisto kainos, ką rodo ir pricer.lt atlikta analizė

Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad kainų kilimą vertina vienareikšmiškai blogai. 

"Kol viena visuomenės dalis mobilizuojasi, ieško sprendimų, kiti užsiima spekuliacijomis. Išaugusios kainos bandomos pagrįsti išaugusiomis žaliavų kainomis, bet tą sunku patikrinti", – ketvirtadienį per spaudos konferenciją teigė ministras.

Jis pridūrė, kad krizėse žmonių pajamos krenta. "Tad šitame fone matyti kylančias kainas gali būti pražūtinga", – vertino A. Veryga. 

Trečiadienį Vyriausybė nusprendė, kad esant poreikiui, galės reguliuoti būtiniausių produktų kainas.

„Šis įrankis nukreiptas, pirmiausiai, į tuos sektorius, kurie naudojantis valstybėje ekstremalia situacija, bando nesąžiningai kelti būtiniausių visuomenės saugumui, sveikatai prekių kainas“, – sakė Saulius Skvernelis.

Nustačius būtinų prekių ir paslaugų trūkumą ar gamintojų, pardavėjų ar paslaugų teikėjų piktnaudžiavimą susiklosčiusia ekstremalia situacija siekiant gauti nepagrįstų pajamų ar pelno, Valstybinė vartotojų teisių tarnyba apie tai informuos valstybės operacijų vadovą, kuris galėtų siūlyti Vyriausybei priimti sprendimą dėl kainų reguliavimo ir pardavimo sąlygų bei kitų ribojimų nustatymo.

GALERIJA

  • Kiek mokėtumėte už respiratorių?
  • Kiek mokėtumėte už respiratorių?
  • Kiek mokėtumėte už respiratorių?
Interneto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Kvailių sala

Nepirksiu nei to nei ano tegu mulkina kitus!

Anonimas

0.50 ct ne daugiau kurie daugiau norės eisiu užkrėtineti juos :)

toj

metanolas gerai ejs tik zmoniu sveikatai bus p...c
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS