Kinijos drakonas – prieš Lietuvos verslą | kl.lt

KINIJOS DRAKONAS – PRIEŠ LIETUVOS VERSLĄ

  • 17

Lietuviai dabar ieško kelių per Rygą, o verslininkų, turinčių sąlyčių su Kinija, situacija yra grėsminga, praneša informacinė laida „Info diena“.

„Situacija, iš tiesų, yra pakankamai pavojinga, nes nebuvo įvertinta tai, kad šiandien ekonominė padėtis globalioje rinkoje yra kitokia nei įprastai. Ir todėl bausti Lietuvą Kinija gali kitaip, nei tik ribodama importą, kas paprastai yra daroma, bet nutraukdama tiekimą, eksportą strateginių žaliavų ir komponenčių iš Kinijos. Ir kiek tai palies Lietuvos įmones, šiandien dar sudėtinga pasakyti labai tiksliai, bet kad tai gali turėti multiplikacinį poveikį mūsų verslui, tai tikrai galima numatyti“, – „Info dienai“ kalbėjo Laisvosios rinkos instituto prezidentė Elena Leontjeva.

Niekas nenumatė apie tai, kad galbūt kažkas gali uždrausti ir eksportą, ir tikriausiai niekas nekėlė klausimo, kas yra blogiau – likti be importo galimybės į Kiniją ar likti be eksporto iš Kinijos.

„Manau svarbu tai, kad tokie dalykai būtų analizuojami, ir kaip tik šį rudenį mūsų Vyriausybė ypatingą dėmesį skyrė, kad Lietuva 2050 projektui, tai yra projektas, kurio tikslas sugebėti numatyti įvairius scenarijus, netgi tokios ilgalaikės plėtros. Tai tikrai apmaudu, kad tokios trumpalaikės plėtros scenarijai nebuvo svarstomi, apie tai vis garsiau prisipažįsta ir patys politikai, kad nebuvo dėliojama galimybių, ir žinoma, netgi tas 1 proc. importo praradimas, apie kurį taip gana atsainiai buvo kalbėta, tai taip pat yra rimta problema. Nes ir už to procento yra žmonės, yra įmonės, kurie nebeturi kur parduoti savo produkcijos“, – apie importo praradimus kalbėjo  prezidentė E. Leontjeva.

Šiandiena mes jau girdime apie tai, kaip lietuviškas alus turi važiuoti namo, yra įstrigęs ir net neaišku, kaip jį atsivežti.

Ką verslo žmonės sako, apie kokius pavojus, apie kokias nuoskaudas jie kalba?

Plačiau – reportaže:

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Verslininkas

Verslininkai tuti buti dekingi "anukui".

BAISU...

Drakonas -dar ir dantis parodys.Dar viskas priesakyje.

Taivanis net nustębęs, jog nežinoma Lietuva

nori Taivanyje į g y v e n d i n t i JANKIŲ norus;- kaip greičiau ir labiau APIPLĖŠTI taivaniečių gyvenimą, panašiai , kaip AFGANISTANE.---Lietuvos konservatorių psichiniai MULKIAI į b r i d o į UPĘ , norėdami sustabdyti GALINGĄ tekėjimą,tačiau tikrovėje, pirmiausia jie privalėtų OŽIO tvarte i š k a b i n t i MĖŠLĄ, kuris 30 metų teršia orą Lietuvoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS