Kitų metų biudžete – rekordinis finansavimas VRK: lemia rinkimų gausa | kl.lt

KITŲ METŲ BIUDŽETE – REKORDINIS FINANSAVIMAS VRK: LEMIA RINKIMŲ GAUSA

2024 m. valstybės biudžete Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) numatyta skirti beveik 65 mln. eurų – 40 mln. eurų arba 149 proc. daugiau negu šiemet. 2023 m. VRK skirti beveik 26 mln. eurų.

VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė sakė, kad komisijos biudžetas didėja, nes laukia neeilinis laikotarpis. Numatoma, jog rinkėjai bus kviečiami prie balsadėžių net penkis kartus, tuo atveju, jeigu prezidento rinkimuose reikės organizuoti antrąjį turą.

„2024 metais organizuosime trejus nacionalinius rinkimus: rinksime Respublikos Prezidentą, Europos Parlamento narius ir Seimą. Taip pat kartu su Prezidento rinkimais vyks ir referendumas dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo (pilietybės išsaugojimo)“, – Eltai teigė I. Ramanavičienė.

„Prognozuojame, kad Prezidento ir Seimo rinkimuose prireiks organizuoti II turą, todėl prie balsadėžių Lietuvos rinkėjus kitąmet kviesime net penkis kartus. Svarbu paminėti, kad visuose šiuose rinkimuose ir referendume turės teisę balsuoti ir užsienyje esantys Lietuvos piliečiai, todėl kitų metų VRK biudžete yra numatytos lėšos taip pat ir balsavimui užsienyje organizuoti“, – tvirtino ji.

Trys ketvirtadaliai asignavimų – rinkimų komisijų darbo užmokesčiui, 6 mln. eurų – partijoms

I. Ramanavičienė taip pat pažymėjo, kad didžiausia VRK skiriama asignavimų dalis, beveik trys ketvirtadaliai lėšų, yra skirta rinkimų komisijų darbo užmokesčiui. Ji nurodė, kad 6 mln. eurų yra numatyti politinėms partijoms.

„Per rinkimus Vyriausioji rinkimų komisija tampa vienu iš didžiausių darbdavių Lietuvoje. Paprastai dirbti rinkimų komisijose yra įdarbinama apie 14 tūkst. asmenų. O kadangi rinkimai vyks pavasarį, vasarą ir rudenį, tai vienu didžiausių Lietuvos darbdaviu kitais metais VRK bus pakankamai ilgą laiką“, – sakė VRK atstovė.

„Svarbu paminėti, kad ne visi valstybės biudžeto asignavimai yra skirti rinkimams, dalis jų – 6 mln. eurų – yra numatyti politinėms partijoms, kuriuos kasmet VRK paskirsto pagal partijų rinkimuose gautus balsus, vykdydama Politinių organizacijų įstatyme numatytą prievolę“, – dėstė ji.

VRK primena, kad 2024 m. gegužės 12 d. Lietuvoje vyks Prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo, birželio 9 d. – rinkimai į Europos Parlamentą, o spalio 13 d. – Seimo rinkimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Perka

VRK,kad "teisingai skaiciuotu"!?

matomai VRK kartu su kriminalinem

konservatliberastinem gaujom vel pedofiu ir kitu rusiu iskrypeliu balsus ne tik lietuvoj bet ir uzsienyje pirks...sukise ten savus ,,,ambasadorius,,,,

smalsutis

už ką kriminalinėms partijoms 6..?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS